Târgu-Mureş:Încălţăminte gigant pentru picioarele mureşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii cu măsuri mari la picioare nu mai au probleme în găsirea încălţămintei potrivite lor. Magazinele care comercializează pantofi cu mărimi neobişnuite au succes deoarece concurenţa este, practic, inexistentă pe această nişă de piaţă.

Mureşenii cu măsuri „plus 45” la încălţăminte au posibilitatea, mai nou, de a-şi achiziţiona pantofii speciali de la magazinele de profil din oraş. Până de curând, doar piaţa de vechituri din cartierul Unirii (denumită popular Ociko n.r.) şi magazinele de tip second hand care comercializează şi încălţăminte reprezentau soluţiile pentru mureşenii cu picioare... neobişnuit de mari.

De curând, în cartierul Tudor Vladimirescu, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, funcţionează două magazine care comercializează încălţăminte nouă, cu măsuri speciale. Bogdan Puşcaş, fost baschetbalist, actual antrenor, obişnuia să îşi cumpere încălţăminte din Statele Unite, sau de pe internet. „Mă bucur că şi în Târgu-Mureş există asemenea magazine, deoarece sunt multe persoane care nu îşi permit să îşi cumpere încălţămintea din străinătate şi întâmpină mari dificultăţi din acest punct de vedere. Eu port 47 la picior şi nu găseam nicicum pantofi în magazine, motiv pentru care apelam la comenzile pe internet”, spune Bogdan.

Preţuri de fabrică


„Ştim cât de greu este pentru cineva cu probleme de acest gen să îşi găsească încălţămintea necesară, de calitate şi nouă. Venim în ajutorul mureşenilor cu pricina, având o paletă diversificată de încălţăminte, în funcţie de sezon, modă şi stil, iar mărimile sunt de la 45 în sus, până la 52, inclusiv”, ne-a declarat Adrian Miclea, administratorul unuia dintre cele două magazine. Ghetele de iarnă Timberland, din piele 100%, au preţuri care variază între 220 şi 250. Pantofii eleganţi costă între 150 şi 250 de lei, în funcţie de model. Nu sunt ignoraţi mureşenii care practică sportul, unul din magazine comercializând chiar şi ghete de fotbal Adidas (mărimea 46,5), care costă 300 de lei. Administratorii magazinelor afirmă că odată cu încălzirea vremii vor aduce marfă de sezon, pentru zilele călduroase, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Mărimi gigant şi pentru doamne


În ceea ce priveşte încălţămintea de damă cu mărimi mari, magazinele pun în vânzare pantofi tip „balerini”, inclusiv mărimea 44, care costă 80 de lei. Marfa de acest gen este deosebit de rară, întrucât foarte puţine femei poartă încălţări atât de mari, aşadar oferta producătorilor nu este foarte bogată.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite