Târgu-Mureş:Iarna aduce noi întârzieri ale trenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenurile care vin spre Târgu-Mureş vor întârzia mai mult decât o făceau până acum. Restricţiile de viteză care vor fi puse în aplicare în zilele cu temperaturi scăzute sau cu ninsori vor duce la întârzieri de câteva zeci de minute pentru toate trenurile ce ajung în gara noastră. Chiar dacă legislaţia europeană prevede despăgubiri egale cu un sfert din preţul biletelor pentru fiecare oră întârziată, şansele ca legea să fie respectată sunt minime. CFR Călători a solicitat o derogare de 5 ani de la respectarea Regulamentului Uniunii Europene în acest sens. Nu puţini sunt mureşenii care fac naveta cu trenul până în Târgu-Mureş, iar întârzierile le pun în pericol locul de muncă. Matei Fărcaş, 27 de ani, lucrează la un magazin de piese auto din cartierul Dâmbu Pietros şi face zilnic naveta din Luduş.

„În mod normal nu ar trebui să dureze mai mult de 45 de minute drumul până la Târgu-Mureş, dar eu fac peste o ora şi jumătate cu trenul. Dacă vor întârzia şi mai mult de-atât, va însemna să mă trezesc cu 3 ore înainte să încep serviciul, ca să nu risc să ajung târziu”, ne-a declarat tânărul. Distanţa dintre cele două oraşe este de numai 40 de kilometri. Cu maşina, această distanţă ar putea fi parcursă fără probleme în mai puţin de o oră. Luduşeanul va continua să facă drumul până la Târgu-Mureş cu trenul, deoarece e mai ieftin. „Singurul motiv pentru care tot cu trenul voi veni la serviciu e acela că, financiar vorbind, e mai convenabil. Un bilet costă aproape 2 lei, mai puţin decât cu alte mijloace de transport. Dacă îl cunosc pe naş, călătoresc şi gratis uneori”, spune băiatul.


Armaţi-vă cu răbdare!
Chiar dacă, spun administratorii Gării Târgu-Mureş, pregătirile pentru venirea iernii au fost finalizate, căderea ninsorii va da peste cap traficul feroviar şi orarul trenurilor de călători. „Planul de deszăpezire a fost realizat, nu sunt probleme în acest sens, dar căderea efectivă a ninsorii va îngreuna cu siguranţă traficul, în condiţiile în care infrastructura oricum este precară. Le recomand călătorilor noştri să îşi pregătească din timp orarul, pentru orice eventualitate”, ne-a comunicat Vasila Bora, şeful Gării Târgu-Mureş.

Modernizările întârzie

Ultimele lucrări de modernizare la Gara Târgu-Mureş au vizat redimensionarea spaţiului pentru casele de bilete şi introducerea sistemului electronic de eliberare a biletelor, iar acestea au fost realizate în urmă cu 5 ani. Banii pentru îmbunătăţirea confortului călătorilor lipsesc cu desăvârşire.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite