Târgu-Mureş: Grădiniţă reabilitată cu banii părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii se bucură de noua grădiniţă
Copii se bucură de noua grădiniţă

Preşcolarii de la Grădiniţa cu program normal din comuna Sântana de Mureş, nu mai au de îndurat frigul de afară şi condiţiile neigienice ale toaletei pe care o foloseau.

Cei 55 de copii se bucură acum de un grup sanitar luxos, modern, amenajat chiar în interiorul grădiniţei. Banii necesari investiţiei s-au strâns din donaţiile părinţilor şi ale oamenilor generoşi din comună.

"Nu a existat niciodată un grup sanitar în interior, ceea ce, pentru noi era destul de dificil, pentru că în fiecare iarnă, pe ploaie, pe ninsoare, copiii erau nevoiţi să iasă afară, se întoarceau şi ziceau că vai ce frig e şi acum suntem foarte fericiţi că s-a reuşit construirea acestui grup sanitar”, a precizat Luminiţa Pogăcean, directoarea grădiniţei.

Valoarea totală a investiţiei a fost de 4.000 de lei, cu aceşti bani fiind plătite doar materialele de construcţie. Munca propriu-zisă a fost efectuată de localnici voluntari, precum şi proiectul de branşament şi instalaţia de încălzire a apei.

A fost destul de greu, deoarece părinţii au fost la început reticenţi, din simplul motiv că dacă atâta timp nu s-a făcut nimic pentru ei şi pentru copiii lor, nu au crezut că acum chiar se va face ceva.Până la urmă i-am convins prin simplul motiv că nu am renunţat şi am reuşit să ducem la bun sfârşit” a precizat Adina Bucur, iniţitorul proiectului.


Primăria comunei Sântana nu poate investi în reabilitarea grădiniţei, clădirea fiind retrocedată Bisericii Reformate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite