Târgu-Mureş:Gerul a îndepărtat comercianţii din pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Cuza Vodă este goală
Piaţa Cuza Vodă este goală

Vânzătorii din pieţe şi-au luat „concediu forţat” din cauza gerului, astfel că pieţele din oraş au rămas goale. Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile au blocat activitatea comercială a pieţelor agroalimentare din Târgu-Mureş

Activitatea comercială din pieţele mureşene este blocată de ger. Cu alte cuvinte, în pieţe nu se află nici măcar un comerciant la tarabe. Aceştia au decis să ia o pauză forţată, deoarece nu au mai suportat frigul şi exista riscul să-şi arunce marfa afectată de ger.

Pieţarii sunt nemulţumiţi deoarece municipalitatea nu a găsit soluţii pentru ca în zilele cu temperaturi scăzute să le poată fi izolată marfa, iar vânzătorii să fie şi ei protejaţi de frig. „De câţiva ani vând cartofi aici, la Diamant, dar niciodată nu a fost aşa de frig. Am aruncat vreo 8 kilograme, care au crăpat, pentru că mi-am lăsat marfa închisă în tarabă, aşa că am decis să-mi iau marfa acasă şi să revin numai când trece gerul. Măcar nu risc să mă îmbolnăvesc”, ne-a declarat Elmer Rozalia, de 64 de ani, din localitatea Livezeni. În piaţa Cuza Vodă, singurele alimente ce pot fi achiziţionate sunt lactatele şi carnea, dar numai din spaţiile închise, protejate de frig. În rest, domină un peisaj pustiu şi rece printre tarabele părăsite de comercianţi.

„Nu avem ce face altceva decât să aşteptăm sfârşitul săptămânii, când am înţeles că temperaturile vor urca peste zero grade Celsius. Nu putem să scădem chiriile pentru spaţiile de vânzare, deoarece acestea sunt fixate prin hotărâre de Consiliu Local”, ne-a declarat Nan Remus, inspector şef al Administraţiei Pieţelor. Altfel spus, pieţarii vor plăti chirie pentru tarabe chiar şi când nu le folosesc, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Clienţi lipsă

În condiţiile în care de aproape o săptămână condiţiile climatice sunt insuportabile, cu temperaturi în medie de -13 grade în timpul zilei, nici mureşenii nu se mai înghesuie la cumpărături. Altădată clienţi fideli ai pieţelor, aceştia sunt conştienţi că dacă ar exista legume şi fructe de vânzare, acestea ar fi de proastă calitate. „Am fost sâmbătă, ca de obicei, la cumpărături şi nu am găsit mai nimic bun. Roşiile erau crăpate, fructele înnegrite, aşa că am preferat să merg la supermarket”, ne-a spus Dorina Onţa, pensionară, care aşteaptă să se încălzească vremea la fel ca pieţarii, pentru a-şi face cumpărăturile ca de obicei în piaţa Cuza Vodă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite