Târgu-Mureş:Furturile din locuinţele mureşenilor au atins apogeul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul Unirii, strada Libertăţii şi Calea Sighişoarei sunt cele mai periculoase zone din oraş. Poliţiştii au iniţiat o campanie prevenire a furturilor din locuinţe, cauzate de neglijenţa celor care lasă ferestrele deschise.

„Stop ferestrelor deschise hoţilor” este îndemnul pe care poliţiştii mureşeni îl adresează localnicilor pentru prevenirea furturilor din case. Cele mai des întâlnite infracţiuni de acest gen au loc la parterul blocurilor sau în zonele de la marginea Târgu-Mureşului unde predomină casele. Hoţii profită de neglijenţa proprietarilor care îşi lasă ferestrele de la baie, bucătărie sau cămară deschise şi pătrund nestingheriţi în case. Până în prezent, în 2010 au avut loc 30 de asemenea furturi sesizate la IPJ Mureş, iar agenţii de poliţie au prins şase hoţi din locuinţe. De cele mai multe ori, jafurile de acest gen au loc noaptea, când oamenii dorm sau nu sunt acasă. „Au existat situaţii în care proprietarii dormeau la etajul casei, iar hoţii intrau profitând de faptul că geamul de la cămară sau bucătărie era deschis. Băieţii au intrat în locuinţe, au luat de la parter absolut tot ce-au putut fără să facă vreun zgomot, iar apoi au ieşit pe uşa principală fără să lase vreo urmă”, ne-a declarat Livia Popa, purtătoare de cuvând în cadrul IPJ Mureş.

Cum putem dormi liniştiţi?

În cadrul campaniei „Stop ferestrelor deschise hoţilor”, poliţiştii îi vor informa pe localnici cu privire la pericolele la care se expun dacă nu au acordă o grijă sporită protecţiei căminului. Riscurile sunt din ce în ce mai mari pe măsură ce ne apropiem de vară, deoarece atunci lumea obişnuieşte să doarmă cu geramurile deschise. „Ochii formaţi ai spărgătorilor nu au cum să observe până şi cel mai mic geam întredeschis. Îi sfătuiesc pe mureşeni să îşi instaleze un sistem de alarmă conectat la telefonul mobil, pentru a fi informaţi prompt în caz de tentativă de furt”, spune Livia Popa. Zonele în care hoţii acţionează ca albinele în floare sunt strada Libertăţii, Calea Sighişoarei şi cartierul Unirii. Totuşi, dacă locuiţi la casă ori la parterul unui bloc şi nu sunteţi atenţi, vă puteţi trezi dimineaţa... jefuiţi.

Atenţie şi în autobuze!

Mijloacele de transport în comun din sunt un mediu de operare propice pentru hoţii de buzunare. În 2009, agenţii comunitari au depistat 48 de cazuri de furturi din autobuze, iar anul acesta, deşi ne aflăm abia în cea de-a treia lună, poliţiştii au fost solicitaţi în 8 rânduri cu privire la asemenea tâlhării.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite