Târgu-Mureş: Fostul şef al Poliţiei Comunitare Târgu-Mureş, cercetat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Filip este în vizorul DNA
Viorel Filip este în vizorul DNA

Fostul şef al Poliţie Comunitare din Târgu-Mureş, Viorel Filip, a fost trims în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie.

Alături de el, mai sunt judecaţi Mircea Aldea, inspector cu protecţia muncii în cadrul Primăriei Târgu-Mureş şi Dumitru Munteanu, fostul şef al Biroului Posturi Fixe din Poliţia Comunitară.

Acuzaţii grave


„În data de 16.12.2009 a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Târgu-Mureş dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie 46/2009, în care, printre alţii a fost trimis în judecată inculpatul Filip Viorel pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru complicitate la încheierea unei tranzacţii finaciare utilizând informaţii obţinute în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, în scopul obţinerii de bani şi alte mijloace materiale”, a declarat Flavius Mureşan, judecător delegat pentru relaţia cu mass-media din cadrul Judecătoriei Târgu-Mureş.

Filip este cercetat deoarece Poliţia Comunitară a renunţat la contractele de pază şi transport valori încheiate cu  societăţile „Energomur”, „Aquaserv” şi cu o filială a Gaz Metan Mediaş din Târgu-Mureş în favoarea societăţi de pază SC VDG Security SRL, înfiinţată de Dumitru Munteanu.

Telefoane interceptate


Procurorii au descoperit, în urma interceptării telefoanelor celor doi, că Viorel Filip era „asociatul din umbră” al firmei de pază, Dumitru Munteanu, dându-i raportul asupra celor întâmplate la firma respectivă. În plus, s-a descoperit faptul ca Dumitru Munteanu a folosit nu numai contractele care reveneau Poliţiei Comunitare, ci şi angajaţii acesteia pentru diferite transporturi de valori ale SC. VDG Security SRL.

Procesul este pe rol la Judecătoria Târgu-Mureş, dosarul fiind amânat pentru data de 9 februarie. Fostul şef al Poliţie Comunitare Târgu-Mureş nu a putut fi contactat.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite