Târgu-Mureş: Flori şi arbuşti „de fiţe” în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele peste 40 de firme şi producători horticoli prezenţi la cea de-a X-a ediţie a  expoziţiei cu vânzare, „Parada florilor şi puieţilor ornamentali”, ce de desfăşoară până mâine în parcul din centrul oraşului le oferă mureşenilor o gamă variată de plante pe gustul şi buzunarul fiecăruia.

Chiar dacă e un an de criză, unii mureşeni nu se sfiesc să-şi achiziţioneze flori şi plante decorative aduse din import, pentru a-şi crea o grădină „de fiţe”.

Cea mai scumpă plantă decorativă prezentată în cadrul expoziţiei este Citrofortunella, a cărei preţ ajunge la 150 de lei. Întrudită cu portocalul, planta poate fi crescută cu succes chiar şi în apartament.„Citrofortunella are nevoie de pământ şi îngrăşământ special pentru citrice precum şi de multă lumină. Frunctele sale sunt comestibile”, spune Simona Şanta, director City Garden, filiala Târgu-Mureş.

O altă atracţie a expoziţiei este planta ornamentală Callistemon Laevis, ce costă în jur de 80 de lei. „Această plantă iubeşte lumina şi apa. Noi o comercializăm în ghiveci, dar poate fi plantată în pământ din aprilie până în decembrie. Planta înfloreşte în luna aprilie, iar florile rezistă până în septembrie”, precizează Simona Şanta.

Floarea de colţ, atracţie autohtonă

Printre cele mai apreciate plante din cadrul expoziţiei este şi Floarea de colţ. „Planta se vinde la ghiveci, are nevoie de sol calcaros şi poate fi plantată lângă pietre sau stânci ornamentale. E foarte atractivă, frunzişul îi rămâne şi pe parcursul iernii, iar în luna iunie înfloreşte. Un ghiveci cu o Floare de colţ înmugurită costă 4 lei”, a precizat Ugron Adel, reprezentant al magazinului online„planteperene.ro”.

Tereza Vaida, de 48 de ani este una dintre sutele de vizitatoare ale expoziţiei, care vrea să-şi achiziţioneze o astfel de plantă. „Mă gândesc să încerc ceva nou pentru grădină şi cred că voi cumpăra şi-o Floare de colţ. Acum am luat nişte petunii, dar mai revin la expoziţie pentru că îmi plac foarte mult florile”, spune mureşeanca.

Expoziţia este deschisă şi mâine între orele 9.00 şi 19.00.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite