Târgu-Mureş:Filme propuse pentru Oscar la festivalul Alter-Native 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul de săptămână programează la Palatul Culturii o serie de filme de mare interes pentru toţi cinefilii mureşeni.

Mureşenii vor avea posibilitatea de a urmări în premieră naţională filme de Oscar la Palatul Culturii, în cadrul ediţiei a 18-a a festivalului Alter-Native. Balul începe în această seară, când, de la 22.40 va putea fi văzut şi filmul polonez „Tot ce îmi place”, de Jacek Borcuch, drama cu Mateusz Kosciukiewicz, Olga Frycz în rolurile principale şi înscris în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film – Oscar 2011.

Sâmbătă plină de filme

Ziua de mâine programează o sumedenie de filme ce nu trebuie ratate de cinefilii mureşeni. De la ora 17.25, va fi proiectat filmul „Pescuit sportiv”, în regia lui Adrian Sitaru, premiat la mai multe festivaluri de film şi primit cu bine de presa de specialitate din Franţa şi Anglia. Începând cu ora 21.30, în Sala Mare va rula „Bibliotheque Pascal”, de Szabolcs Hajdu.

Din distribuţia filmului germano-maghiar fac parte numeroşi actori români, printre care Oana Pellea, Răzvan Vasilescu şi Andi Vasluianu. Filmul este propunerea Ungariei la premiul Oscar la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”, pentru gala care va avea loc în 2011. Duminică, de la 12.20, vor fi proiectate două filme. În Sala Mare, Morgen, în regia lui Marian Crişan, iar în Sala Mică, filmul bosniaco-croato-austriaco-german „Pe drum”, în regia lui Jasmila Žbanić. Biletele pentru o zi la Alter-Native costă 10 lei şi pot fi achiziţionate la casa de bilete a Palatului Culturii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite