Târgu-Mureş: Festivalul Luminii – două ore de magie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de mureşeni sunt aşteptaţi, sambătă seară, la Platoul Corneşti. Timp de două ore, cei prezenţi la a 3-a ediţie a evenimentului, vor fi învăluiţi în lumina unui număr impresionant de lumânări.

Târgumureşenii au fost nevoiţi să mai aştepte încă o săptămână, pentru ca Festivalul Luminii să înceapă. Vremea rea i-a determinat pe organizatori să amâne evenimentul, dar sâmbăta aceasta a sosit momentul şi la Târgu-Mureş.

„În prima ediţie am păţit acelaşi lucru, iar de atunci am decis ca acest festival plin de magie şi frumos va avea loc doar când vremea e de partea noastră“, a declarat Cătălin Cătană, de la Cercetaşii mureşeni.

Organizatorii Festivalului Luminii închină evenimentul oamenilor care mai ştiu încă să se bucure de lucrurile mărunte. Dacă timpul va fi de partea participanţilor, preţ de două ore, vor fi tot felul de provocări la lumina candelelor. Startul Festivalului se va da la ora 21.00, la Platoul Corneşti, care va fi asaltat la fel ca în anii trecuţi de copii, tineri dar şi vârstinici. Voluntari sau membri ai Organizaţiei Cercetaşii României vor fi nelipsiţi de la evenimentul care va pune în lumină talentele artistice.

Cuvântul de ordine: distracţia!

Organizaţi în echipe şi coordonaţi de lideri, cercetaşii mureşeni vor scoate la iveală lucruri pe care le avem în jurul nostru, dar suntem prea ocupaţi să le dăm atenţie. „Viaţa de zi cu zi a ajuns o cursă contra-cronometru pentru cei mai mulţi dintre noi. Mereu în lipsă de timp, împărţiţi între responsabilităţi, slujbă şi familie uităm de sufletul nostru“, sunt de părere organizatorii Festivalului, care şi-au propus o „alternativă“ la educaţia tinerilor.

„O organizaţie non–formală, care responsabilizează şi implică. Tinerii au posibilitatea de a se exprima prin diverse forme de artă“, susţine Cătălin Cătană. La lumina a  mii de lumânări, participanţi de toate vârstele, coordonaţi de Cercetaşii României, vor avea posibilitatea să privească îndeaproape activităţile organizaţiei. Aceştia au pregătit o tabără, în care are dreptul să pătrundă oricine.

Artiştii de la Liceul de Artă vor susţine concerte, iar cei mai talentaţi cercetaşi la desen, cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, vor expune lucrările. Desenele sunt făcute pe foi de carte şi vor fi luminate din spate. Mai mult, curioşii vor putea admira o tehnică nouă de desen aplicată de un cercetaş, care desenează după şablon, cu ajutorul unui compresor cu vopsea. Peste tot se vor desfăşura spectacole de pantomimă şi jonglerii cu focul.

Cercetaşii vor pregăti 10.000 de lumânări, pe care le vor aşeza în cutiuţe confecţionate de către ei. Ajutaţi de studenţi şi voluntari, vor amenaja  zona de la Platoul Corneşti. Evenimentul se va desfăşura pe traseul cuprins între barieră şi Grădina Zoologică.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite