Târgu-Mureş:Fără bani pentru intervenţii cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Probleme financiare la IBCvT
Probleme financiare la IBCvT

Intervenţiile chirurgicale cardiovasculate efectuate la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu-Mureş sunt întârziate din cauză că lipsesc banii şi personalul calificat. Târgu-Mureş este singurul centru care acceptă urgenţele neonatale, iar la IBCvT sunt aduşi zilnic copii din toată ţara.

"Sunt mai mult de 400 de copii cu malformaţii congenitale în evidenţa noastră, iar mulţi dintre ei sunt cu indicaţia chirurgicală stabilită şi programaţi pentru corecţie. Din păcate, nu ne putem ţine întotdeauna de această programare, din motive obiective. Sunt două categorii de copii: cei care pot să aştepte şi urgenţele neonatale, care nu pot să aştepte", a arătat dr. Horaţiu Suciu, şeful secţiei clinice de chirurgie cardiacă şi a vaselor mari la copii de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş.


Acesta a subliniat că a făcut memorii către foştii miniştri şi către actualul ministru, în care a subliniat importanţa cardiologiei şi chirurgiei cardiace pediatrice, pentru a ajuta IBCvT cu dotări.

Vom reveni cu detalii în Adevărul de Seară.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite