Târgu-Mureş: Facultate în ţară, experienţă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stagiile se adresează atât studenţilor cât şi absolvenţilor
Stagiile se adresează atât studenţilor cât şi absolvenţilor

Studenţii mureşeni au ocazia să îşi facă stagiatura în  companii multinaţionale din Germania, Turcia sau India. Ei pot aplica pentru stagii gratuite, iar dacă vor fi selectaţi vor lucra între şase luni şi un an într-o companie străinătate.

Studenţii mureşeni mai au la dispoziţie opt zile pentru a se înscrie în Programul „Explore the World”. Odată selectaţi ei pot beneficia de un stagiu internaţional gratuit în domenii precum management, marketing, finanţe, administrarea afacerilor, sau educţie. Programul este realizat de organizaţia studenţească AIESEC, iar tinerii care aplică online vor putea fi selectaţi pentru a lucra în cadrul unor companii multinaţionale în ţări precum Germania, India sau Turcia.

Cine poate aplica?


Programul se adresează atât studenţilor universităţilor cu profil economic, dar şi tinerilor care studiază limbile străine. Pentru a aplica, aceştia trebuie să completeze un formular online, pe site-ul www.aiesec.ro, până la data de 28 februarie.

Studenţii mureşeni care vor să plece în Turcia sau India pot aplica pentru un stagiu cu o durată între 6 şi 12 luni în domenii precum marketingul, managementul şi administrarea afacerilor. „Stagiul se adresează studenţilor şi masteranzilor, dar şi celor care au absolvit recent şi au o experineţă de minumum şase luni în aceste domenii. Aplicanţii trebuie să cunoască limba engleză şi să-şi poată plăti costurile transportului până în ţările respective”, a precizat Diana Zaharia, vicepreşedinte în cadrul organizaţiei AIESEC Târgu-Mureş.

Muncă în Germania şi China


Studenţii care vor să viziteze şi să lucreze în acelaşi timp în Germania pot aplica pentru un stagiu de şase luni. „Acest stagiu se adresează tuturor studenţilor care nu sunt în anii terminali şi studiază la un profil economic”, a mai precizat Diana Zaharia. Cei care vor să aplice pentru un stagiu în Germania trebuie demonstreze că ştiu limba germană.

Studenţii care au cunoştinţe de limba engleză au posibilitatea de a preda limba lui Shakespeare elevilor şi liceenilor din China. Stagiul în această taţă se desfăşoară pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an. Tinerii care vor fi selectaţi pentru a participa la aceste stagii nu trebuie să plătească decât transportul către ţările respective. „Toate stagiile din cadrul acestui program sunt gratuite, studenţii vor primi un salariu ce le va acoperi costurile de cazare, masă, dar şi alte cheltuieli suplimentare de trai pe perioada şederii în ţara respectivă”, a mai precizat Diana Zaharia. 


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite