Târgu-Mureş: Facturi mai mari la întreţinere pentru mureşeni?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta creşterii facturii la întreţinere foto Curierul Naţional
Harta creşterii facturii la întreţinere foto Curierul Naţional

După ce Guvernul ar putea decide să nu mai subvenţioneze preţul gigacaloriei, greul va fi dus de populaţie şi, poate, de autorităţile locale. Într-o analiză realizată de Ariston Thermo România, facturile la întreţinere în Târgu-Mureş ar putea creşte cu 69,26%.

Până acum aproximativ 50% din costul real al gigacaloriei a fost susţinut aproape în mod egal de către Guvern şi bugetele locale. Dar în acest an specialiştii din piaţă se aşteaptă ca aceste subvenţii să nu mai fie acordate decât pentru un număr redus de oameni, cei cu venituri mici.

Analiza realizată de Ariston Thermo România, arată că după eliminarea subvenţiilor, costul gigacaloriei facturate către populaţie ar putea creşte cu până la 150%.  Pentru Târgu-Mureş, creşterea ar urma să fie de 62,26%.

Societatea RFV Mureş Energy a asigurat luna trecută populaţia că facturile nu vor creşte. Astfel, potrivit reprezentanţilor societăţii RFV Mureş Energy, care a preluat anul trecut sistemul centralizat de termie din oraş, eliminarea subvenţiei nu va afecta preţul energiei termice facturate populaţiei.

În prezent, preţul de producţie al gigacaloriei în Târgu-Mureş este de 391,3 lei, iar preţul de facturare către populaţie este de 231 de lei. Societatea RFV Mureş Energy speră însă ca prin investiţiile derulate să ajungă la o reducere în timp a subvenţiei necesare.

În prezent, în sistemul centralizat al RFV sunt 7.024 de apartamente.

Vezi pe forbes.ro cu cât va creşte costul gigacaloriei în fiecare judeţ şi cât vor plăti românii la căldură?

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite