Târgu-Mureş:„Expoziţie de criză” marca Zsigmond Bathori la Cetatea Medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zsigmond Bathori îşi prezintă fotografiile "de criză"
Zsigmond Bathori îşi prezintă fotografiile "de criză"

După mitinguri de protest cu oameni sau cu marionete şi care nu au adus nici măcar un rezultat, mureşenii găsesc noi modalităţi de a-şi spune oful.

Fotograful mureşean Zsigmond Bathori a ales un mod inedit pentru a protesta la criza cu care se confruntă societatea românească în prezent. Pornind de la tăierile salariilor bugetare cu 25 de procente, Zsigmond a decis ca cea de-a doua sa expoziţie personală să fie una „de criză”, iar fotografiile să fie acoperite pe o porţiune de 25%. Astfel, cele 51 de opere fotografice expuze la Galeria Foto de la Cetatea Medievală din Târgu-Mureş sunt acoperite „strategic” exact în zonele de interes, lăsând deschisă imaginaţia privitorilor.

Am ales poze necosmetizate, naturale, care să trezească imaginaţia celor care le privesc. Îmi doresc ca oamenii să se întrebe „ce se întâmplă” în pozele respective, să caute soluţii. Dacă reuşesc asta, le va fi mai uşor să treacă peste alte greutăţile de zi cu zi. Vreau ca oamenii să iasă efectiv frustraţi de la expoziţia mea, să fie într-atât de curioşi în legătură cu ce a fost tăiat din poze, încât să îi ambiţioneze”, ne-a declarat fotograful. Zsigmond Bathori este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi din Târgu-Mureş, membru al Zanza Photofriends, avâd la activ prezenţe la expoziţii internaţionale. De curând, el a fost premiat cu o medalie de argint de către FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique n.r.) pentru fotografiile sale expuse în Ungaria.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 11.00 şi 19.00, intrarea fiind gratuită.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite