Târgu-Mureş:Evoluţia istorică va fi prezentată în cadrul Galelor Studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galele Studenţeşti sunt găzduite de Casa de Cultură
Galele Studenţeşti sunt găzduite de Casa de Cultură

Evenimentul a ajuns la ediţia a doua şi se vrea a fi un bun prilej pentru studenţii mureşeni de a petrece timp împreună. Tema de anul acesta are caracter istoric, fiecare stand urmând a „descrie” o epocă, începând cu preistoria şi până la contemporaneitate.

Casa de Cultură a Studenţilor din Târgu- Mureş va fi gazda „Galelor Studențești – 2010 ani de evoluție ”, eveniment organizat în foaierul și în sala de spectacole a instituţiei începând cu ora 19.00. Programul evenimentului va include un atelier de creație în cadrul căruia vor fi amenajate standuri de prezentare ale perioadelor istorice organizate de ligile și organizațiile studențești participante.

Evenimentul are rolul de a atrage studenţii mureşeni laolaltă şi le oferă posibilitatea Asociaţiilor studenţeşti din Târgu-Mureş să se facă cunoscute publicului larg. Tema de anul acesta are un caracter istoric, fiecare stand amenajat în foaierul Casei de Cultură urmând a „descrie” o epocă, începând cu preistoria şi până la contemporaneitate. În cadrul Galelor vor avea loc concursuri cu premii surpriză şi o tombolă a studenţilor, astfel ca evenimentul să fie complet”, ne-a declarat Gâlea Ana Maria, purtătoare de cuvânt în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Mureş.

After-party la Evolution

Vor fi prezente Liga Studenților a Universităţii de Artă Teatrală din Târgu-Mureş, Liga Studenților din Universitatea de Medicină şi Farmacie, Asociația Studenților din Universitatea Petru Maior, Asociaţia Studcard Mureş, grupul Just Girls, AIESEC şi Ansamblul ”Cununița” , care vor reclădi prin costumaţii, muzică şi expoziţii perioade istorice precum Renaşterea, perioada interbelică, anii de comunism, dar şi viaţa contemporană. În foaier, la standul Casei de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş vor putea fi degustate specialităţi gastronomice dacice.

Gala se va încheia cu un spectacol surpriză în cadrul căruia va concerta formaţia de rock Orion, urmând ca distracţia să ţină până mâine dimineaţă la after-party-ul organizat la clubul Evolution începând cu ora 22.00, de pe strada Sinaia. Organizatorii aşteaptă o afluenţă mare la Galele Studenţeşti de anul acesta, mai ales că intrarea la toate manifestările organizate în cadrul evenimentului va fi liberă.

„Cel mai frumos zâmbet” în 2009

Anul trecut a avut loc prima ediţie a Galelor Studenţeşti mureşene, în cadrul cărora a fost premiat „cel mai frumos zâmbet studenţesc”. Tema „Zâmbeşte studenţeşte” a fost aleasă pentru a sublinia frumuseţea studenţiei şi caracterul distractiv al manifestărilor din cadrul Galelor, care au inclus demonstraţii de dans şi graffiti.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite