Târgu-Mureş: Drumurile judeţene intră în reabilitare pe banii Ministerului Dezvoltării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a solicutat Ministerului Dezvoltării 200 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din judeţ. Drumurile care vor intra în reabilitare într-o primă fază sunt DJ 153 C şi DJ 163.

Consiliul Judeţean Mureş a solicitat Ministerului Dezvoltării şi Turismului aprobarea sumei de 200 de milioane de lei, pentru reabilitarea a 156 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale. Banii vor fi alocaţi prin programul „10.000 de km de drumuri judeţene şi locale”, iar licitaţiile lucrărilor vor fi realizate de către minister.

Traseele turistice, prioritare

Printre drumurile judeţene propuse de CJ Mureş pentru reabilitare se numără DJ 153C Reghin –Lăpuşna şi DJ 163 Sângeorgiu de Mureş-Bezid, pentru care reprezentanţii CJ vor prezenta mâine la minister indicatorii tehnico-economici.

În programul ministerului intră şi drumurile judeţene şi cele comunale. Într-o primă etapă am porpus aceste două drumuri, de mare importanţă pentru dezvoltarea turismului în zonă. Astfel, drumul dintre Sângeorgiu de Mureş-Bezid va fi reabilitat până la limita cu judeţul Harghita, realizându-se astfel o legătură turistică şi economică mai strânsă între cele două judeţe. Al doilea drum propus leagă Reghinul de Lăpuşna, iar potenţialul turistic al zonei va putea fi valorificat”, a precizat Szabo Arpad, vicepreşedintele CJ Mureş.

Costurile reabilitării acestor două drumuri se ridică la 94.551.077 de lei, însă suma cerută ministerului este mult mai mare. „Am cerut ministerului 200 de milioane de lei pentru drumurile din judeţ. Astfel, pe lângă aceste două drumuri ne dorim reabilitarea tuturor drumurilor comunale. Vom vedea însă ce sumă ni se va aproba”, a mai spus Szabo Arpad.

Covoare bituminoase

Consiliul Judeţan a prevăzut în bugetul din acest an peste 15 milioane de lei pentru realizarea Programului de reabilitare a drumurilor etapa I,  urmând ca suma să se suplimenteze cu înca 16 milioane de lei, în funcţie de necesităţi. Aceste sume vor fi cheltuite pentru reabilitarea a peste 120 de km de drumuri judeţene, unde vor fi turnate noi covoare bituminoase. Lucrările sunt în faza de licitaţie, urmând ca execuţia să înceapă în curând.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite