Târgu-Mureş: Drumurile forestiere, motiv de ceartă între ministrul Mediului şi subalternii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Predarea drumurilor forestiere în domeniul public al primăriilor şi în administrarea consiliilor locale ale acestora bate pasul pe loc la Târgu-Mureş. Acest lucru l-a înfuriat pe ministrul Mediului Borbely Laszlo, care i-a cerut şefului Direcţiei Silvice Mureş un raport detaliat.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judţean, Lokodi Edita, în judeţ sunt 20 de primării care solicită preluarea drumurilor forestiere, dar a căror dosare sunt nerealizate din luna octombrie a anului trecut. Acest lucru l-a înfuriat pe ministrul Mediului, care i-a solicitat şefului Direcţiei Silvice Mureş un raport detaliat.

"Aveţi o săptămână să rezolvaţi. Evident, unde sunt probleme vă adunaţi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii la o discuţie şi rezolvaţi. La mine nu merge cu "nu pot". Dacă nu puteţi, discutăm altfel. Mie să-mi faceţi un raport cu ceea ce aţi făcut", a spus ministrul Mediului, Borbely Laszlo.

Vasile Miculi, şeful Direcţiei Silvice Mureş se apară, spunând că a rezolvat 90% cererile înregistrare. "Nu pot să predau decât ceea ce am primit în gestiune. Nu pot preda un drum forestier cu suprafaţă mai mare. Noi am discutat cu majoritatea primăriilor, 90% din cazuri sunt rezolvate. Sunt drumuri care nu corespund ca suprafaţă. În realitate drumul forestier figurează cu o suprafaţă mult mai mare, iar eu nu pot preda un drum cu o suprafaţă mai mare decât o am, pentru că asta înseamnă că diferenţa o dau din fondul forestier. Deci aici e problema", a explicat Miculi. 

Drumurile forestiere pot fi trecute în domeniul public al primăriilor pentru ca acestea să poată accesa fonduri europene pentru reabilitarea lor prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite