Târgu-Mureş: Drumul naţional Sibiu-Sighişoara, modernizat cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DN 14 Sibiu-Mediaş-Sighişoara va intra într-un proces de modernizare, banii find asiguraţi de Banca Europeană de Investiţii.

Valoarea contractului de modernizare este de 162.857.641 de lei fără TVA, asiguraţi de Banca Europeană pentru Investiţii. Durata de proiectare şi execuţie este de 24 de luni, la care se adaugă 24 de luni perioadă de garanţie.

Proiectul prevede reabilitarea a 79 de km de drum naţional şi include lucrări de terasamente (casete, şanţuri, rigole), lucrări de consolidare (ziduri de sprijin), aşternerea a trei straturi de asfalt, precum şi lucrări auxiliare (reparaţii la 23 de poduri şi 170 podeţe, executarea de podeţe la intrarea în curţi).

Primul segment de drum reabilitate se întinde de la Sibiu la Mediaş între km 3 + 500 si km 51 + 100, iar cel de-al doilea de la Mediaş până la Sighisoara, între km 57 + 500 şi km 89 + 400.

Prin modernizarea DN 14 se urmăreşte mărirea vitezei de deplasare a şoferilor, reducerea timpului petrecut în trafic, dar şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţă pe drumurile publice.

Lucrarea este exacutată de firma austriacă Strabag este una dintre cele mai mari companii de construcţii din Europa Centrală şi de Est.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite