Târgu-Mureş: Moarte misterioasă, în cartierul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii cercetează cazul unei tinere mame care, aseară, s-a prăbuşit în gol de la etajul trei, după ce ieşise să fumeze o ţigară.

Nicoleta Archiudean, de 28 de ani, era ieri în vizită la socrii, împreună cu şoţul şi băieţelul lor de numai nouă luni. La un moment dat, tânăra a ieşit pe scara blocului să fumeze şi nu s-a mai întors. La scurt timp rudele fetei au auzit un ţipăt urmat de o bubuitură, iar când au ieşit afară, au găsit-o pe Nicoleta prăbuşită pe platforma de deasupra uşii de intrare în bloc.

Intervenţie dificilă

Intervenţia medicilor SMURD a fost extrem de dificilă, din cauza locului strâmt în care au fost nevoiţi să o resuciteze pe tânără. După ce au stabilizat-o, au fost nevoiţi să o coboare cu ajutorul unei scări,pe targă, până la ambulaţă. În drum spre spital, însă, starea Nicoletei s-a înrăutăţit din nou. „Am găsit pacienta în stop cardiac, am început manevrele de reanimare şi după 20 de minute acesta a intrat în ritm cardiac, foarte instabilă însă. Prezenta un traumatism cranian sever, traumatism toracic server cu fracturi costale multiple şi fracturi serioase de membre. Pe timpul transportului, a intrat din nou în stop cardiac şi am reînceput manevrele de resuscitare, dar instabilitatea se menţinea“, a precizat dr. Simona Bratu de la SMURD. Manevrele de resuscitare au continuat şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, însă puţin înaite de ora 20.00, după trei ore de chinuri groaznice, Nicoleta şi-a dat ultima suflare sub ochii medicilor.

Accident sau sinucidere?

Nimeni nu ştie ce s-a putut întâmpla, cum a căzut în gol tânăra aproape 15 metri. E posibil să fi alunecat de pe fereastra găsită deschisă, însă anchetatorii iau în calcul şi varianta sinuciderii. Se pare că tânăra, care născuse în urmă cu nouă luni, intrase într-o depresie postnatală, însă nimeni nu s-a gândit că va recurge la un asemenea gest. „Nu pot înţelege ce s-a întâmplat. Erau fericiţi şi ea, şi soţul ei. Avea tot ce-şi dorea, nu avea motive să vrea să se sinucidă“, spune Mircea S., un apropiat al familiei. „Este posibil să apară traume postnatale, dar de obicei acestea se manifestă după prima lună de la naştere. Însă orice e posibil cu psihicul uman“, a explicat Grigore Florin Cojocnean, medic psihiatru.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite