Târgu-Mureş: Două societăţi comerciale date în consemn la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două societăţi comerciale din judeţul Mureş au fost date în consemn la frontieră de către Garda Financiară Mureş în primele două luni ale acestui an.

Potrivit şefului Gărzii Financiare Mureş, ec. valeriu Baziotic, cele două firme au efectuat achiziţii intracomunitare ilicite. "Dorim să diminuăm cât mai mult partea de evaziune fiscală, produse accizate, în  special ţigări şi băuturi alcoolice. Noi am descoperit anul trecut o fabrică  clandestină, nu e exclus să vă mai facem o surpriză, să mai găsim una. E şi prioritatea noastră, dar şi ordin pe ţară, cu controalele privind achiziţiile  intracomunitare. Într-o luna şi jumătate, cât a trecut, deja am dat în consemn  la frontieră două societăţi comerciale din judeţul Mureş, una pentru că nu o gasim,  ca societate, dar a avut achiziţie intracomunitară, iar alta pentru că nu recunoaşte o anume tranzacţie", a declarat Valeriu Baziotis.

În 2010 Garda Financiară a efectuat 253 de controale în domeniul tranzacţiilor intracomunitare, fiind monitorizate 18 transporturi. În ceea ce priveşte aceste tranzacţii anul trecut au existat 22 de sesizări penale, valoarea prejudiciului depăşind 23,2 milioane de lei.

Inspectorii Gărzii Financiare au confiscat bunuri în valoare de 379.549 de lei provenite în urma acestor tranzacţii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite