Târgu-Mureş:Distracţie la Platoul Corneşti cu ocazia Zilei Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2 Mai este ziua internaţională a tinerilor, moment care va fi marcat la Târgu-Mureş cu manifestări tematice. De ziua lor, tinerii mureşeni se vor distra în aer liber, în cadrul concursurilor organizate special pentru ei de Direcţia Judeţeană de Tineret.

Ziua Tineretului va fi marcată la Târgu-Mureş cu manifestări menite să încurajeze petrecerea timpului în aer liber, într-o perioadă în care calculatorul a pus stăpânire pe vieţile tinerilor. Direcţia Judeţeană de Tineret Mureş, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi mai multe ONG-uri mureşene, vor organiza de 2 Mai o serie de evenimente şi activităţi pentru tineri. Vor avea loc evenimente bazate pe sport, jocuri şi recreere, de dimineaţa până seara, atât la Platoul Corneşti cât şi în parcul „Mihai Eminescu”. În urma acestor concursuri vor fi acordate diplome, medalii şi premii, printre care şi weekenduri gratuite în staţiunea Sovata (în Casa de Oaspeţi a DJT Mureş n.r.). „Pentru prima dată de când organizăm aceste manifestări, nu vom avea bani de la bugetul de stat. Nu ne-a afectat prea mult acest lucru, deoarece am putut să ne axăm exact pe ce doream noi, adică pe evenimente în aer liber, care sunt mult mai atrăgătoare pentru tineri decât concertele. ONG-urile din oraş ne-au ajutat foarte mult cu organizarea, motiv pentru care putem spune că evenimentul e unul 100% mureşean”, ne-a declarat Kakassy  Blanka, director coordonator adjunct al DJT Mureş.

Întrecere de skateboard

Prima parte a manifestărilor de Ziua Tineretului va avea loc la Platoul Corneşti. De la ora 9.00, mureşenii se vor întrece pe biciclete în cadrul concursului „Primăvara pe două roţi”, urmând ca de la 14.30, Crucea Roşie şi Asociaţia Studcard să-i înveţe pe tineri metode de prim ajutor. De la ora 16.00, tinerii se vor întrece pe skate-uri în cadrul primului concurs de skateboard organizat în Târgu-Mureş, în parcul Mihai Eminescu din centrul oraşului. „Am înţeles de la tineri că apreciază foarte mult aceste întreceri sportive, mai ales că e vorba de sporturi neconvenţionale, tipice lor. Din moment ce de 1 Mai majoritatea vor petrece în afara oraşului, de 2 Mai sărbătoarea va continua pentru ei, dar în Târgu-Mureş”, a completat Kakassy Blanka.


Expoziţie foto cu portrete

În paralel cu întrecerea de skateboard, vor fi expuse în parcul Mihai Eminescu fotografiile din cadrul concursului de portrete. „Vom avea în jur de 200 de fotografii înscrise în concurs, iar cele mai bune 10 portrete vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziţii speciale”, ne-a declarat Sergiu Cioban, organizator.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite