Târgu-Mureş: Distracţie cât cuprinde pentru iubitorii muntelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de montaniarzi sunt aşteptaţi la manifestările care vor avea loc la Platoul Corneşti, pe malul Mureşului sau în Munţii Călimani. Ediţia a şasea a Zilelor Muntelui va cuprinde căţărări pe panouri artificiale, escaladări, concursuri de alergare şi curse de canoe.

Mureşenii vor avea posibilitatea să se distreze în mijlocul naturii în cadrul Zilelor Muntelui. Evenimentul, în fapt o sărbătoare anuală a vieţii sănătoase, are scopul de a promova turismul montan în judeţul nostru.

„Realizăm aceste manifestări anual pentru cei care iubesc cu adevărat muntele. La fiecare ediţie am avut parte de peste o mie de participanţi din Târgu-Mureş, dar şi din judeţele din apropiere, astfel că şi în acest weekend aşteptăm un număr de participanţi cel puţin egal“, ne-a declarat Kovacs Robert, organizator al evenimentului.

Astăzi, între orele 17.00 şi 21.00, va avea loc un concurs de căţărare pe panou artificial, montat pe malul Mureşului, vis-a-vis de localul Sorpatika. Mâine, de la ora 11.00, va avea loc o cursă de alergare uşoară pe o distanţă de şase kilometri, pornind de la Platoul Corneşti, la care vor putea lua parte copii şi adulţi. Tot mâine, dar de la ora 16.00, va avea loc un concurs de caiac pe Mureş, iar apoi concursuri de escaladă pe panou artificial, tot pe malul Mureşului.

Cucerirea Vârfului Tihu

Zilele Muntelui se vor încheia duminică dimineaţă, când va avea loc o probă de alpinism în Munţii Călimani Montaniarzii vor trebui să „cucerească“ Vârful Tihu, care are o altitudine de 1700 de metri şi este de dificultate medie. Startul se va da la ora 10.00, din faţa sediului Salvamontului din localitatea Lunca Bradului. Înscrierile la toate concursurile sunt gratuite şi se fac la faţa lorcului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite