Târgu-Mureş: Dezastru la Ministerul Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Borbely dezamăgit de starea iniţială a Ministerului Mediului
Laszlo Borbely dezamăgit de starea iniţială a Ministerului Mediului

Ministerul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat astăzi că ministerul pe care îl conduce era într-o stare dezastruoasă atunci când l-a preluat. Ministrul a mai precizat că postul de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului va fi scos la concurs.


Potrivit lui Borbely, ministerul a stagnat anul trecut. "Fondul de mediu avea anul trecut un buget de 800 de milioane de euro, din care s-au cheltuit doar 300 de milioane. Până acum, de la instituirea mea în funcţie am reuşit să aducem în Fondul de Mediu suma de 1,8 miliarde de lei ”, a precizat ministrul.

Mai mult, ministrul Mediului speră să atragă în Fondul de mediu anul acesta suma de 2,5 miliarde de euro şi să aibă un buget echilibrat. Pentru cheltuirea banilor se va pune accentul şi pe zona Transilvaniei, care a fost lăsată la urmă în ultimul timp.

Şef nou la APM

Potrivit ministrului, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului va fi schimbat din funcţie săptămâna viitoare."Se va face o nouă nominalizare şi se va da concurs. Postul va fi ocupat pe criterii de competenţe. Vrem să avem oameni capabili la instituţiile deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor”, a declarat Lazlo Borbely.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite