Târgu-Mureş:Curăţenie generală de primăvară pe străzile mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curăţenie de primăvară
Curăţenie de primăvară

Până la sfârşitul lunii aprilie, toate străzile din Târgu-Mureş vor fi curăţate de autorităţile locale. În cadrul campaniei vor fi colectate deşeurile rezultate în urma curăţeniei efectuate de către localnici în gospodării şi la asociaţii de proprietari.

Venirea primăverii din punctul de vedere al temperaturilor a marcat startul campaniei de curăţenie generală de primăvară pe străzile din Târgu-Mureş. Zilnic, angajaţii SC Salubriserv SA vor mătura trotuarele şi vor colecta toate deşeurile menajere adunate de localnici din propriile case ori la nivel de asociaţii de proprietari. Orarul de curăţare a fost stabilit în aşa fel încât să acopere întregul oraş. Cu alte cuvinte, toate străzile din Târgu-Mureş vor fi curăţate de gunoaie până la sfârşitul lunii aprilie.

Locuitorii străzilor care urmează să fie vizitate de maşinile societăţii de salubrizare trebuie să cureţe imobilele, căile de acces, spaţiile din subsolul clădirilor respective şi terenurile şi să depună deşeurile provenite din operaţiunile respective la marginea trotuarelor în saci menajeri. „Acţiunea este de amploare, deoacere va fi aplicată în întreg oraşul. De aceea este foarte importantă implicarea locuitorilor de pe toate străzile. E esenţial să curăţăm oraşul, deoarece ne-am obişnuit să trăim într-un mediu curat. Târgu-Mureşul a fost mereu un oraş al florilor, al curăţeniei, iar aşa trebuie să şi rămână ”, ne-a declarat Kagan Ildiko, şeful Serviciului de Control Gospodărire Comunală, din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.

Programul pentru săptămâna în curs

Astăzi au fost programate pentru a fi curăţate străzile Pădurii, Trebely, Privighetorii, Verii, Korosi Sandor, Henri Coanda, Aron, Garofiţei, Posada, Corneşti, Ana Ipătescu, Aluniş, Codrului şi Cerbului. Mâine, locatarilor de pe străzile Argeşului, Mihai Viteazul, Brigadierilor, Nicolae Iorga, B-dul. Cetăţii, Cibinului, Bujorului şi Victor Babeş le vine rândul la curăţenie. Duminică, străzile Andrei Şaguna, Azuga, Cosminului, Topliţa, Avram Iancu, Spitalul Vechi, Palas,Vişeului, Revoluţiei, Parcul Republicii şi Republicii vor fi curăţate de deşeuri de către angajaţii societăţii de salubrizare.


Curăţenie în tot judeţul

Atât în Reghin, cât şi în Sighişoara, autorităţile locale au demarat campanii asemănătoare, care se vor încheia în 31 martie, la Reghin, respectiv 15 aprilie, în Sighişoara. Ca şi la Târgu-Mureş, firmele de salubrizare aflate sub contract cu Primăriile vor aduna deşeurile depozitate de localnici pe marginile străzilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite