Târgu-Mureş:Cum au fost spălaţi aproape 700.000 de euro cu complicitatea RAR-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul infracţional reţinut de poliţiştii mureşeni ieri sub acuzaţia de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani a prejudiciat statul român cu aproximativ 700.000 de euro. Unul din membrii reţelei lucra era angajat la Registrul Auto Român şi ajuta la "întinerirea" maşinilor predate apoi societăţilor de leasing păcălite.

Poliţiştii au descins ieri dimineaţă în 20 de locuinţe şi sedii de societăţi comerciale aparţinând unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor firme de leasing. În urma percheziţiilor simultane au fost identificate 14 tractoare-auto, 14 semi-remorci, 4 autoturisme şi un autostivuitor, care au fost sigilate şi urmează să fie indisponibilizate.

Începând cu 2008, cei 22 de suspecţi din Mureş au păcălit aproximativ 15 societăţi de leasing oferindu-le acestora maşini cu o vechime reală mai mare decît cea înscrisă în acte. În acest mod, prejudiciul stabilit de poliţişti a fost de aproape 700.000 de euro (prin neplata taxelor şi impozitelor la stat, plus profitul de pe urma vânzării maşinilor n.r.), bani reintroduşi în circuitul comercial, cu alte cuvinte, spălaţi.

"Există date şi indicii cum că activitatea infracţională a fost mult mai vastă. Cercetările continuă faţă de cei 22 de membri ai grupării sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani", a declarat Alin Lazăr, Procuror şef Serviciu Teritorial DIICOT.

Suspecţii riscă să-şi petreacă următorii ani (între 3 şi 15 n.r.) în închisoare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite