Târgu-Mureş:Cu ce străini ne împărţin judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, în evidenţa Serviciului pentru Imigrări Mureş se află un număr total de 594 de cetăţeni străini, din state non-membre U.E. De asemenea, în evidenţa  SI figurează 891 de cetăţeni din state membre ale UE, din care numai 48 de rezidenţi permanenţi şi 843 rezidenţi temporari.

Din punctul de vedere al cetăţeniilor, majoritatea străinilor o reprezintă cetăţenii din Republica Moldova, 181 în total, urmaţi de cei veniţi la Mureş din Turcia (117). În judeţul Mureş trăiesc în prezent 54 de americani cu rezidenţă permanentă. „Din punctul de vedere al cetăţenilor care provin din state membre UE, majoritatea o reprezintă cei veniţi din Ungaria, cu un total de 235, urmaţi de persoane provenite din Germania (211) şi din Italia (147)”, declară Vasile Suciu, şeful SI Mureş. Anul trecut, Serviciul pentru Imigrări a oferit invitaţii de şedere temporară cu scop de afaceri în judeţ pentru 17 persoane, majoritatea din China, India şi Iordania, fapt ce demonstrează că piaţa mureşeană este atractivă pentru asiatici.

27 de imigranţi ilegali

Chiar dacă pare greu de crezut, având în vedere nivelul de trai din România, în ţara noastră există multe cazuri de imigranţi ilegali. Cu alte cuvinte, la noi nu e chiar atât de rău precum la alţii. Astfel, în anul 2010, în urma activităţilor specifice, au fost depistaţi un număr total de 42 străini cu şedere ilegală în Mureş, dintre care numai 15 au beneficiat de prelungirea dreptului de şedere motivat, întrucât îndeplineau condiţiile legale, restul de 27 fiind obligaţi să părăsească graniţele ţării. Anul trecut, ofiţerii din cadrul SI Mureş au aplicat în total 54 de sancţiuni contravenţionale pentru străinii care au încălcat regimul juridic stabilit.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite