Târgu-Mureş: Criză de personal la Clinica de Cardiologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinica de Cradiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă se confruntă cu un grav deficit de personal.

La departamentul de Cardiologie Intervenţională, de exmeplu, este nevoie de 36 de asistente, iar în momentul de faţă nu lucrează decât trei, care, potrivit conducerii clinicii, fac muncă benevolă. „Cele trei asistente care lucrează sunt angajate într-un spital privat, pe care l-am creat eu, de unde îşi primesc salariile şi vin şi lucrează pe gratis în spitalul de stat pentru a putea asigura urgenţele“, a precizat Benedek Imre, şeful Clinicii de Cradiologie.

Doar trei posturi deblocate

Momentan, posturile bugetare sunt blocate pentru întreg spitalul, dar, pentru că unele angajate au plecat în concediu de maternitate, au fost deblocate trei posturi de asistent medical pentru Clinica de Cradiologie. Insuficiente, spun medici, dar mai bine decât nimic.

Imre Erzsebet are 32 de ani şi este una dintre asistentele care a obţinut, prin concurs, unul din cele trei posturi. „Am mai lucrat în această clinică, înainte să plec în străinătate. M-am întors însă pentru familie, iar acum vreau din nou să lucrez. Mă mir că au fost doar trei posturi scoase la concurs pentru că ştiu că acolo e nevoie de angajaţi“, a precizat Imre Erzsebet.

 Întreaga unitatea spitalicească se confruntă cu un deficit de 400 de persoane, dintre care 86 de postrui trebuie urgent ocupate. Conducerea spitalului a trimis, în urmă cu două săptămâni, un memoriu ministrului Sănătăţii, prin care solicită ca organigrama unităţii să nu fie modificată.

„În momentul de faţă, potrivit vechiului normativ, avem un deficit serios de personal, dar aşteptăm să vedem dacă Ministerul Sănătăţii a ţinut cont de propunerile noastre“, a precizat Lavina Cosma, purtător de cuvânt al SCJU Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite