Târgu-Mureş: Criza economică măreşte numărul donatorilor de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul donatorilor de sânge în judeţul Mureş a crescut mult în acaestă lună, media fiind de 60 de donatori pe zi. Donatorii primesc în schimbul donării bonuri de masă, o zi liberă de la lucru şi facilităţi la transportul în comun. 

În prima lună a lui 2011 s-au prezentat pentru donare de sânge peste 1600 de persoane, numărul de rezerve de sânge îmbunătăţindu-se considerabil la toate grupele sanguine.

”În primele zile media a fost de peste 60 de donatori. Dintre cei care s-au prezentat circa 200 de persoane nu au putut să doneze, au fost respinşi deoarece aveau hipotensiune, hipertensiune, subponderabilitate, foarte multe viroze deoarece este şi perioada virozelor. În prezent stăm bine cu sângele la toate grupele”, a precizat Marinela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Târgu-Mureş, citat de Zi de Zi.

Anul trecut Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Târgu-Mureş a recoltat 7.345 litri de sânge de la 16.973 de mureşeni. De asemenea, circa 2.400 de persoane care s-au prezentat pentru donare au fost respinşi, deoarece nu întruneau cerinţele necesare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite