Târgu-Mureş: „Craterele” din strada Podeni vor fi astupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii fac slalom printre gropile din asfalt
Şoferii fac slalom printre gropile din asfalt

Trei artere mureşene des circulate vor intra în reabilitare în perioada următoare. Strada Podeni, Gheorghe Doja şi Remetea vor intra în reperaţii din această primăvară, valoarea lucrărilor depăşind un milion de euro.

Zilnic sute de şoferi fac un adevărat „slalom” printre gropile de pe drumul care face legătura între strada Podeni şi podul Mureş din cartierul Unirii. Pe o porţiune de 175 de metri drumul arată ca după bombardament. Mai mult, o dată cu topirea zăpezii, „craterele” din asfalt s-au umplut cu apă, iar pietonii care trec pe trotuarele şi ele pline de gropi sunt împroşcaţi cu noroi la tot pasul. Municipalitatea promite că situaţia se va remedia în scurt timp.

Lucrări în studiu

Potrivit reprezentenţilor Prămărieie Târgu-Mureş, s-a demarat deja crearea unui studiu de fezabilitate privind mai multe străzi din oraş, printre care şi porţiunea de la intersecţia cu strada Podeni şi până la intersecţia cu podul Mureş. „În studiul de fezabilitate respectiv s-a propus modernizarea străzilor Gheorghe Doja pe o lungime de 970 de metri, strada Tisei pe tronsonul de la intresecţia cu strada Podeni şi până la întersecţia cu podul Mureş, pe o lungine de 175 de metri şi strada Remetea pe o lungime de 390 de metri. Lucrările vor începe în primăvara acestui an”, a preciazat ing. Racz Lucian, directorul Serviciului Administraţia Domeniului Public din Primăria Târgu-Mureş.

Şoferii care trec zilnic pe aceste străzi sunt încântaţi de idee. „Nu-mi amintesc ca drumul ăsta să fi fost vreodată fără gropi. La fel e şi aici şi la intersecţia cu strada Barajului”, a precizat Ionuţ Matea, conducător auto.

Lucrări de peste un milion de euro

Pe cele trei străzi vizate vor fi de modernizate şi trotuarele, accesele la proprietăţi, inclusiv accesele la trecerile de pietoni pentru persoanele cu handicap. De asemnea, vor fi montate guri de scurgere pentru canalizare acolo unde este necesar, precum şi noi indicatoare de circulaţie. Locuitorii din strada Remetea mai au un motiv de bucurie pentru că o dată cu reabilitarea drumului, municipalitatea are în plan şi contruirea unui sistem de canalizare menit să colecteze apele pluviale şi să le dirijeze în sistemul deja existent pe strada Bărăganului.Valoarea totală a lucrărilor pe cele trei străzi se ridică la 1.115.258 de euro, adică 4.591.182 de lei.

Pe lângă aceste trei străzi se vor continua lucrările începute pe străzile Libertăţii, Voinicenilor,Livezeni şi Podeni, urmând să se înceapă şi pe străzile Budiului şi Băneasa, lucrări cuprinse într-un proiect de modernizare finanţat din fonduri structurale.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite