Târgu-Mureş:Cratere uriaşe pe strada Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropi uriaşe pe Rovinari
Gropi uriaşe pe Rovinari

Şoferii mureşeni sunt îngroziţi de numărul mare de gropi care au pus, practic, cucerire pe întreaga stradă. Strada Rovinari nu mai poate fi considerată o stradă în toată regula, ci mai degrabă o serie nelimitată de gropi

Locuitorii Târgu-Mureşului, şoferi sau nu, afirmă la unison că strada Rovinari este una dintre cele mai proaste din oraş. Strada, care face parte din cartierul cu acelaşi nume a fost uitată pur şi simplu de autorităţi. „Nici nu mai ştiu când a fost reparată ultima dată strada asta. Gropi sunt dintotdeauna, iar şoferii de taxi nici nu se apropie de blocurile noastre, de frica stricăciunilor”, ne-a spus Mihaly Gabor, care locuieşte într-unul din căminele de nefamilişti din Rovinari. Şi taximetriştii sunt de părere că strada reprezintă un adevărat coşmar pentru orice şofer. Pe lângă faptul că zona e considerată una cu risc ridicat de infracţionalitate, gropile de pe partea carosabilă fac ca Rovinariul să fie o zonă ocolită. „Doar dacă nu am de lucru preiau comenzi de pe Rovinari, pentru că e una dintre cele mai distruse străzi pe care le-am întâlnit”, spune Mihai Sărmăşan, taximetrist.

Crater de 1,53 metri

Strada Rovinari nu mai poate fi considerată o stradă în toată regula, ci mai degrabă o serie nelimitată de gropi pe care circulă maşini. Reporterii Adevărului de Seară au măsurat cea mai mare groapă de pe partea carosabilă, iar aceasta a întrecut orice aşteptare: 1,53 metri diagonală şi 7 centimetri adâncime! În plus, strada este „bombardată” cu gropi de dimensiuni mai mari sau mai mici apărute odată cu topirea zăpezilor. Din păcate pentru şoferi, strada Rovinari ar putea intra în reparaţii capitale cel mai devreme anul viitor, iar singurele lucrări care vor fi efectuate după ce vremea se va încălzi vor fi cele de plombare a gropilor.

„Strada Rovinari este inclusă în proiectul de reabilitare urbană care urmează să fie finalizat în acest an, deci mai devreme de anul viitor nu au cum să înceapă lucrările de reabilitare. Cu toate acestea, strada respectivă face parte din lista celor ce urmează a fi plombate, începând cu această săptămână. Am aşteptat să înceteze precipitaţiile şi acum aşteptăm să se încălzească vremea, pentru a începe lucrările”, ne-a declarat Lucian Racz, directorul Administraţiei Domeniului Public Târgu-Mureş. Până atunci, şoferii se vor chinui în continuare ori de câte ori vor circula pe strada Rovinari.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite