Târgu-Mureş:Portret-Corina Cazacu , sau arta de a farmeca prin portrete vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureșeanca poate redefini frumusețea. E makeup artist și acum vrea să dea un nou contur și propriei vieți: își deschide salon și se dedică și familiei.

   “Îmi place enorm de mult să machiez, în fiecare zi, m-aș trezi și la 3 noaptea pentru asta”, a spus pe nerăsuflate Corina Cazacu, explicând pasiunea ce o animă pentru a deveni un make-up artist renumit. “Un make-up artist poate înfrumuseța o persoană, dar cred că trebuie să fi născut pentru asta, să ai înclinație. Pentru mine fiecare machiaj e o nouă provocare, vreau să mă perfecționez continuu”, a mai spus ea.

      Și-a descoperit atracția pentru cosmetică între 2003 și 2005 când urmat a urmat un curs dedicat, după ce nu s-a regăsit în totalitate în ceea ce învățase la Facultatea de Drept. Apoi, până în 2007, a avut un salon deschis în cartierul Unirii, iar din 2007 a încercat și o carieră în vânzări. Acum a realizat că nu-și poate trăda prima dragoste și își va deschide în luna iulie un nou salon, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. “Machiajul e o ramură a cosmeticii, mi-a plăcut de mică, atunci am făcut experimente pe păpuși și prietene, nu urmam reguli, vedeam în reviste sau la televizor ce e de făcut. După ce am făcut acea pauză și am lucrat într-un domeniu total diferit, am vrut să mă pun la punct cu noutățile, am urmat noi cursuri în București, și îmi doresc să mă specializez la Londra”, a mai explicat Corina.

      La finalul lunii mai a obținut și primul premiu național, locul II cu echipa, în cadrul Hair & Makeup Fest, prima expoziție profesională din România edicată acestor „arte” – coafură și machiaj. La evenimentul organizat de Intercoiffure (marcă internațională de saloane de coafură, n.r.) și Porta Comunication (agenție specializată pe organizarea de evenimente beauty profesionale, n.r.), desfășurat la World Trade Center, chipa mureșeană a fost completată de Simon Andrea, hairstylist. “Tema concursului a fost „The Bride” (mireasa, n.r.). Modelul nostru, târgumureșeanca Iulia Oprea, a fost machiat și coafat live, în fața juriului - format din reprezentanți ai industriei de beauty din țară și străinătate, două ore s-a lucrat pentru coafură și o oră și jumătate pentru machiaj. Am mahciat în tendințe, roșu și maro, culorile anului 2010, am conturat bine ochii și pentru buze am ales nuante nud. Locul II înseamnă foarte mult pentru mine, a fost o experienta unică, mulți ne-au spus că meritam locul I cea ce ne ambiționează mai mult. Abia aștept să merg la cursul intensiv primit ca premiu, în asistența lui Alexandru Abagiu (unul din cei mai renumiți makeup artiști la nivel internațional, n.r.), și vreau să mă duc la un curs pentru extensii de gene fir cu fir”, a încheiat Corina.  
 

Întrebări și răspunsuri 

Care sunt secretele pentru un machiaj reușit? 

Pentru un machiaj mai special e nevoie de peeling ușor seara, se hidratează tenul înainte. Clientele îmi spun descriu evenimentul la care merg, ținuta, lumina în care e expus machiajul are importanță mare. Întotdeauna te poți juca cel mai mult cu ochii: poți combina culori, pietricele, gene false.  

Ce-ți mai dorești?

Am un soț  minunat care îmi ofeă libertate și mă incurajează. El mă ajută cu deschiderea salonului, mă iubește și mă adoră. Vrem două fetițe. Le mai mulțumesc și părinților și socrilor care mă susțin în tot cea ce fac.  
 
 

Ce-i place:

”Îmi place tenisul, să alerg, să călatoresc. Cel mai mult mi-au placut Parisul și Praga. Îmi doresc foarte mult să văd Egiptul și să ajung la Moscova. Îmi place să mă joc cu cățelușa mea, să fiu activă de dimineața până seara, sunt o fire foarte energică. Îmi place să merg la evenimente”, spune fata. 

Ce nu-i place 

”Nu-mi plac minciuna și prostia. Nu-mi place la mine că nu sunt punctuală întotdeauna, și nu-mi place senzația pe care o resimt tinerii în această țară că nu pot studia și nu se pot împlini printr-o carieră în domeniul ce-i pasionează”, mărturisește Corina.  
 

Profil 

Data și locul nașterii

10 decembrie 1984, Târgu Mureș 

Studii

Facultatea de drept  

Școala Postliceală Studia – cosmetică 

Activitate

Makeup artist & cosmetician 

Stare civilă

Căsătorită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite