Târgu-Mureş:Copiii mureşeni pot călca pe urmele lui Nadal sau Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă aveţi un copil cu vârsta de la 4 ani în sus, acesta poate deveni un tenismen de performanţă. CSU Târgu-Mureş, singurul club profesionist de tenis din judeţul Mureş, este în căutare de tinere talente.

Secţia de tenis de câmp a Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureş a început perioada de înscriere pentru copiii care doresc să înveţe tenis şi, eventual, să devină sportivi de performanţă. Prin programul de pregătire „mini-tenis” care va debuta săptămâna viitoare, chiar şi micuţii cu vârsta de 4 ani pot fi iniţiaţi în tainele tenisului de performanţă. De pregătirea viitorilor „Nadali” se ocupă doi antrenori (Traian Prunea şi Takacs Ioan n.r.) şi trei instructori (Dan Cătană, Szilagyi Geza şi Colcer Anca n.r.), foşti tenismeni de performanţă. „Există un ciclu de 10 ani în care apar performanţe importante în tenisul mureşean. Oraşul nostru are o tradiţie mare pe plan intern din acest punct de vedere şi ne-am gândit că ar fi de bun augur să le oferim posibilitatea copiilor să înveţe să joace tenis. Foarte mulţi sportivi de-ai noştri participă la concursuri naţionale, unde obţin mereu cele mai bune clasări”, ne-a declarat Takacs Ioan, antrenor al CSU.

Colaborare cu Fortius

Fundaţia Fortius ajută CSU cu sponsori şi materiale pentru baza sportivă, astfel încât cheltuielile copiilor în momentul participării la manifestări sportive să fie minimă. „Fundaţia Fortius ajută secţia de tenis de mai mulţi ani. Practic, pe baza implicării celor de acolo, activitatea copiilor este mult simplificată, iar implicarea lor financiară este infimă. Mingile de tenis şi rachetele sunt oferite de club, copiilor”, a completat Takacs.

Programe diverse de pregătire

Părinţii pot opta pentru două module de pregătire pentru copiii lor, unul cu două antrenamente de 90 de minute pe săptămână, pentru care taxa lunară este de 300 de lei şi unul cu trei antrenamente săptămânale de 90 de minute, cu o taxă lunară de 350 de lei. Antrenamentele au loc la baza de tenis a UMF Târgu-Mureş, care dispune de patru terenuri de zgură dotate conform standardelor Federaţiei Române de Tenis. Înscrierile se fac la numerele de telefon 0722 304.554, 0745 317.077 şi 0726 192.111.

Mureşean la Cupa Davies

Cel mai cunoscut reprezentant al tenisului mureşean este Toma Ovici (născut pe 13 mai 1949 n.r.). Acesta a făcut parte din echipa de Cupa Davies a României în anii ’70, alături de celebrii Ion Ţiriac şi Ilie Năstase. Cea mai bună clasare a acestuia în clasamentul ATP a fost locul 133, obţinut în 1974.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite