Târgu-Mureş:Copiii învaţă să devină lideri, la psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de copii, cu vârste cuprinse între doi si şase ani, participă la activităţi inedite, care îi pregătesc pentru viitor. Cum să îsi învingă temerile, cum să relaţioneze cu adulţii şi ceilalţi copii, cum să îşi gestioneze emoţiile şi cum să îşi cunoască talentele şi slăbiciunile sunt doar o parte din ceea ce învaţă micuţii, coordonaţi de un psiholog.

Nu e o glumă! Se întămplă la Târgu Mureş, unde de două ori pe săptămână, piticii lasă la o parte maşinuţele, păpuşile şi desenele animate şi participă la „cursuri“ de dezvoltare personală.

Prin intermediul programului „Zbor în casa zilei de mâine“, micuţii învaţă tot ceea ce fac oamenii mari ca să ajungă lideri: îşi dezoltă inteligenţa emoţională, învaţă să îşi identifice şi să îşi stăpânească emoţiile, să se autocunoască şi să îşi descopere resursele interne. „Treabă de oameni mari, dar redusă la scară mică, înseamnă o generaţie de copii pregătită temeinic pentru ziua de mâine“, a declarat Mihai Moldovan, un părinte care recunoaşte că ar fi avut mai mult succes în viaţă, dacă ar fi stăpânit măcar o parte din ce învaţă aici copilul lui. 

Terapie prin joci şi artă

Şedinţele se desfăşoară sub formă de jocuri şi arte combinate, iar ţinta lor este, în primul rând, formarea unei imagini bune de sine, care să îi ajute pa prichindei să răzbească în viaţă.
La şedinţe participă câte opt copii, iar trainerul specializat lucrează cu fiecare în parte. „Este o tendinţă a vremurilor moderne, o orientare a psihologilor şi educatorilor, care a apărut mai întâi în Statele Unite, apoi s-a răspândit în Europa şi acum în toată lumea, anume de a maximiza şansele de reuşită în viaţă ale copiilor noştri. Primii ani din viaţă reprezintă temelia, iar perioada primilor şapte ani este irepetabilă. De aceea părinţii trebuie să investească util în copiii lor“, a declarat Ramona Crăciun, psiholog şi iniţiator al programului de dezvoltare personală.

Scapă de temeri

În efortul de a transforma piticii în viitori lideri, psihologul îmbină muzica, mişcarea, lucrul manual, desenul şi teatrul. Mai mult, copiii fac şi aromaterapie. „Programul vizează creşterea potenţialui fiecarui copil în parte, ei trebuie să ajungă să vadă lumea şi viaţa aşa cum o percep ei prin experienţele trăite, să se găsească pe sine şi să creadă în ei“, a mai adăugat psihologul Ramona Crăciun.
De când îl aduc aici, copilului nu îi mai este teamă de întuneric şi se împrieteneşte cu uşurinţă cu alţi copii mai mari ca vîrstă“, a declarat Raluca Ardelea, una dintre mămici.

Oricine se poate înscrie

Lista este deschisă, iar părinţii interesaţi trebuie doar să ia legatura cu iniţiatoarea programului. În afară de cursurile de dezvoltare personală , micuţii mai pot participa la alte două proiecte în funcţie de vârstă: „Amicii jucăuşi“, pentru copilaşii de 1-2 ani şi „Sâmbata poveştilor“, pentru copii cu vârste între 4 şi 8 ani. O şedinţă care durează ceva mai mult de o oră costă 25 de lei, însă se fac şi abonamente lunare care ajung la 180 de lei pentru trei şedinţe pe săptămână.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite