Târgu-Mureş:Copiii cu astm, trataţi cu arta fotografiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografiile copiilor vor fi postate pe blogul campaniei
Fotografiile copiilor vor fi postate pe blogul campaniei

Terapia emoţională a copiilor bolnavi de astm se va face şi la Târgu-Mureş, iar astfel se va încerca integrarea socială a acestora. Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, 7% din elevii ciclului primar şi gimnazial din România suferă de astm bronşic.

Asociaţia Asertiv din Târgu-Mureş a lansat programul „Terapia emoţională şi prin arta fotografică a copiilor cu astm bronşic”. Programul va avea rolul de a dezvolta un serviciu specializat de intervenţie prin psihoterapie raţional emotivă care să se adreseze copiilor diagnosticaţi cu astm bronşic, ale căror vârste sunt cuprinse între 7 şi 12 ani. Grupul ţintă este format din 2 grupe de câte 15 copii de categorii de vârstă diferite care vor beneficia gratuit de câte 2 ore de evaluare psihologică individuală, de un program terapeutic de 20 de şedinţe pe grupă şi de 12 ateliere de iniţiere în fotografie pentru fiecare grupă în parte.

Având în vedere că şedinţele de terapie emoţională nu pot fi făcute pe un eşantion mai mare, am decis să împărţim copiii în grupe de câte 15. Astmul bronşic este una dintre cele mai des întâlnite boli cronice la elevi, cu 120 de copii aflaţi în evidenţa Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi cu un procentaj naţional de 7%. Numărul real, însă, este mult mai mare, deoarece fiecare medic de familie are în evidenţă un anumit număr de copii care suferă de această afecţiune”, ne-a declarat Loredana Moldovan, de la Asociaţia Asertiv.

Integrare socială prin fotografie

Necesitatea intervenţiei psihoterapeutice este argumentată de constatarea potrivit căreia mulţi dintre copiii bolnavi de astm bronşic dezvoltă o serie de probleme emoţionale şi comportamentale care îi împiedică să se integreze social şi şcolar corespunzător.

La baza apariţiei acestor probleme stă de multe ori o gândire iraţională, un nivel scăzut al acceptării necondiţionate al propriei persoane şi încrederea în sine scăzută, spun iniţiatorii proiectului de terapie foto. În acest sens va fi organizat un curs de iniţiere în fotografie, astfel ca prin însuşirea noţiunilor şi tehnicilor de bază ale fotografiei, copiii cu astm bronşic să dipună de o modalitate nouă şi creativă de exprimare a propriilor gânduri şi emoţii. „Pe blogul campaniei, www.copiicuastm.blogspot.com vom oferi posibilitatea tuturor copiilor bolnavi de astm să îşi posteze fotografiile indiferent dacă vor fi sau nu incluşi în cele două grupe selectate de noi, blogul fiind unul interactiv”, a completat Loredana Moldovan.

Înscrierea copiilor la activităţile proiectului se va face pâna în ziua de Crăciun la sediul Asociaţiei Asertiv de pe strada Progresului 11(apartamentul 1 n.r.), din cartierul Tudor Vladimirescu, sau la numerele de telefon 0722 303.471 şi 0743 079.444.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite