Târgu-Mureş: Control fulger la magazinele de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii criminalişti împreună cu Brigada Antidrog şi inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Mureş au organizat în această seară un control fulger pentru a verifica magazinele de plante etnobotanice din oraş.

Primul magazin supus controlului a fost Spice-shopul din strada Revoluţiei, numărul 26. Aici comisarii OJPC Mureş au găsit 12 pliculeţe de substanţe halucinogene, sub denumirea de sare de baie. “Nu am găsit o cantitate mare de produse, dar acestea aveau etichete contrafăcute, cu denumirea de sare de baie, însă la utilizare scria îngrăşăminte pentru sol.”, a declarat Anica Cârstea, comisar general Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Mureş. Comercianţii riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei pentru comercializarea acestor produse, din partea comisarilor OJPC.

Azi a apărut ordonanţa de urgenţă

În Monitorul Oficial a apărut astăzi Ordonanţa de Urgenţă nr. 6 din 10 februarie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.

Poliţia Română atrage atenţia că începând de astăzi este interzisă comercializarea şi consumul plantelor şi substanţelor prevăzute în ordonanţa menţionată. De asemenea, în decurs de 10 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, proprietarul, posesorul şi deţinătorul cu orice titlu al plantelor şi substanţelor prevăzute în lege are obligaţia să le distrugă pe cheltuiala proprie.

 Totodată, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul plantelor şi substanţelor prevăzute de ordonanţa de urgenţă sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 143/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite