Târgu-Mureş: Consilier judeţean, declarat incompatibil de inspectorii de integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul judeţean Alexandru Toth Ilyes a fost declarat incompatibil de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) după ce aceştia au constatat că fiul acestuia este acţionar într-o societate comercială, care a încheiat contracte cu instituţii aflate în autoritatea Consiliului Judeţean.

Inspectorii ANI afirmă că Alexandru Toth Ilyes, consilier judeţean în Mureş, este incompatibil cu funcţia deţinută deoarece fiul său Botond Lehel Ilyes Toth, deţine jumătate dintr-o firmă de salubritate care a încheiat contracte cu mai multe primării din judeţ dar şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) din Mureş, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean.

Potrivit comunictului ANI, fiul consilierului judeţean a devenit asociat în cadrul firmei respective de salubritate încă din 2009. "Aceasta a încheiat atât cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unitate aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș, cât și cu alte unități administrativ teritoriale – primării (Glodeni, Ceaușu de Câmpie, Voivodeni, Panet, Batoș) – de pe raza Judeţului Mureş, contracte de prestări servicii de salubritate", se arată în documentul citat.

 Reprezentanţii ANI mai afirmă că l-au informat pe consilier în legătură cu procedura începută împotriva sa încă de la sfârşitul anului trecut. Alesul judeţean a transmis Agenţiei un punct de vedere în care afirmă că nu se află în stare de incompatibilitate.

Conform legii, în cazul în care incompatibilitatea stabilită de ANI devine definitivă, consilierul judeţean şi-ar putea pierde funcţia.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite