Târgu-Mureş: Condiţiile meteo "vinovate" pentru mirosul de amoniac din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirosul de maoniac se simte mai mult atunci când nu adie vântul
Mirosul de maoniac se simte mai mult atunci când nu adie vântul

Potrivit conducerii Combinatului Chimic Azomureş, condiţiile meteo sunt "vinovate" de faptul că mureşenii simt uneori un miros înţepător de amoniac în oraş.  

Zilele călduroase sunt  inamicul numărul unu al Combinatului Chimic Azomureş, dar şi a mureşenilor, care, în acele zile, simt mai pregnant mirosul de amoniac. "În această vară am avut mai multe probleme cu tehnologia pentru că au fost multe zile călduroase şi fără vânt. Acumularea amoniacului era mai mare în această perioadă. În zielele fără vânt amoniacul nu se dispersează şi se percepe mai mult. Atunci când Garda de Mediu a spus că am depăşit concentraţia admisă, depăşirea a fost timp de 30 de minute, nu pe nivelul unei zile întregi", a spus Angela Podină, director administrativ al Combinatului Chimic Azomureş.

Potrivit acesteia, poluarea pe care o realizează Combinatul Chimic Azomureş nu este diferită faţă de cea de acum şapte ani. "Ce era diferit acum şase, şapte ani în urmă este faptul că în preajma Combinatului nu existau aceste centre comerciale. Atunci impactul amoniacului asupra populaţiei nu era aşa de mare, pentru că nu-l simţea, deşi tot aceaşi cantitate de noxe se elimină. Acum e de ajuns să fie 100 de persoane la Promenada Mall, ca să-i deranjeze", a mai precizat Angela Podină, director administrativ al Combinatului Chimic Azomureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite