Târgu-Mureş:Concurs internaţional de strategie japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Constantin Ghioc
Foto Constantin Ghioc

Go este sportul naţional japonez şi unul dintre cele mai apreciate jocuri de strategie din lume. Cea de-a treia ediţie a Concursului Internaţional de Go - „Cupa Shusaku 2010”, va avea loc între 26 şi 28 martie în oraşul nostru.

Târgu-Mureşul va găzdui cea de-a treia ediţie a competiţiei internaţionale de Go, Cupa Shushaku, în perioada 26-28 martie. Go-ul este un joc de strategie, considerat ca fiind jocul naţional al Japoniei. Prin plasarea unor piese pe tabla de joc, ambii jucători implicaţi caută să construiască şi să controleze un teritoriu mai mare decât al adversarului, prin construirea unor forme unice pe tablă.

„Asociaţia noastră desfăşoară activităţi cultural-educative, oferind tuturor posibilitatea de a alege o formă distractivă de evoluţie individuală, promovând spiritul de competiţie şi lucrul în echipă. Cupa Shushaku va fi cel mai mare turneu independent din Europa, la care vor participa un număr de 500 de jucători din România şi alte 9 ţări europene: Ungaria, Serbia, Ucraina, Cehia, Italia, Grecia, Rusia, Polonia, Olanda precum şi Korea de Sud”, a afirmat Iosif Bartha, directorul Asociaţiei Shushaku Târgu-Mureş.

Go înseamnă şi turism

Competiţia este considerată ca fiind o bună oportunitate de dezvoltare a turismului în oraşul nostru, judecând după numărul participanţilor străini de la ediţiile precedente. Ediţia de anul trecut a Cupei a adunat la Târgu-Mureş un număr record de participanţi, 274, fiind cel mai mare turneu organizat vreodată în România şi un record absolut pentru Europa de Est.

În ceea ce priveşte ediţia din acest an, organizatorii preconizează o participare cel puţin dublă a publicului, având în vedere că pentru prima dată va fi organizat şi un concurs pentru copiii care nu au împlinit încă 14 ani. În plus, premiile puse în joc vor fi foarte mari pentru un concurs de Go. Cel mai bun concurent va primi 1.000 de euro bani gheaţă, vice-campionul, 600 de euro, iar medaliatul cu bronz va primi 300 de euro. Organizatorii vor oferi tururi gratuite în principalele muzee din oraş şi vor oferi participanţilor hărţi ale judeţului Mureş şi vederi cu vitraliile din Palatul Culturii.


Înscrierile se fac online

Mureşenii care doresc să se înscrie la Cupa Shushaku o pot face completând un formular online, pe site-ul competiţiei, www.shushaku.ro. Înscrierea costă 100 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru elevi, studenţi sau şomeri. Organizatorii au stabilit ca înscrierea copiilor sub 12 ani să fie gratuită.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite