Târgu-Mureş:Comunitarii au curăţat străzile de rablele abandonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Honda din imagine nu va mai murdări aspectul străzii Petru Dobra, unde era abandonată.
Honda din imagine nu va mai murdări aspectul străzii Petru Dobra, unde era abandonată.

Poliţia Comunitară a organizat în această dimineaţă o acţiune o amplă de ridicare a autovehiculelor abandonate pe marginea străzilor.

Deoarece ne-am obişnuit să vedem maşini vechi, fără roţi sau parbrize, care adăpostesc gunoaie şi, uneori, oameni ai străzii, Poliţia Comunitară Târgu-Mureş a trecut la curăţirea străzilor de asemenea vechituri. În această dimineaţă au fost ridicate patru rable, care au completat şirul de peste 50 ridicate anul acesta.

Pe lângă faptul că aspectul lor este inestetic, maşinile acestea ocupă aiurea locuri de parcare din oraş şi reprezintă chiar focare de infecţie pentru copiii care se joacă în apropierea lor. Primim multe sesizări de la localnici referitoare la astfel de maşini abandonate, dar de cele mai multe ori posesorii le ridică ei. Din moment ce a fost necesară intervenţia noastră, e clar că somaţiile trimise de noi nu au avut efectul scontat”, a declarat Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Comunitare mureşene.

Ce miră este faptul că posesorii maşinilor nu încearcă să le valorifice, în plin program Rabla, mai ales că aceste autovehicule le-ar permite acestora achiziţionarea unor maşini noi, la preţuri mult mai mici decât în mod normal. De pe urma lor va profita Primăria, care, spune Bretfelean, va încerca să valorifice rablele. Până în prezent, reprezentanţii municipalităţii au ridicat 56 de maşini abandonate, cu tot cu cele patru care completează, începând de astăzi, colecţia auto a Primăriei.

Cum se ajunge la ridicarea rablelor

Procedura de ridicare a unei maşini abandonate este reglementată legal şi intră în atribuţiile Poliţiei comunitare. Astfel, în cazul în care agenţii descoperă o maşină abandonată pe străzile din oraş, lasă pe parbrizul acesteia o somaţie prin care proprietarul este chemat să clarifice situaţia autovehiculului. În cazul în care proprietarul nu reuşeşte acest lucru, poliţiştii întocmesc o documentaţie specială, iar maşina este ridicată de pe domeniul public.

Colecţionarea rablelor a început în 2009

Prin intermediul Poliţiei Comunitare, Primăria Târgu-Mureş a demarat anul trecut o campanie de colectare a rablelor abandonate pe străzile din Târgu-Mureş, iar până în luna martie, colecţia Primăriei număra 43 de vechituri, depozitate într-un loc special. Ridicările maşinilor abandonate se efectuează în momentul în care posesorii acestora nu răspund la somaţiile trimise de comunitari şi, astfel, nu le ridică ei înşişi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite