Târgu-Mureş:Competiţii sportive internaţionale şi concerte de excepţie în noul Patinoar Municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult aşteptata finalizare a construcţiei patinoarului ultra-modern din apropierea Sălii Sporturilor va avea loc peste trei luni. Patinoarul va avea o capacitate de 2.000 de locuri şi va putea să găzduiască multe concursuri de patinaj artistic, şi competiţii sportive internaţionale sau concerte.


Mureşenii mai au de aşteptat câteva luni până când mult trâmbiţatul Patinoar Municipal va fi funcţional. Chiar dacă lucrările au avut ca prim termen de finalizare vara anului 2009, din cauza lipsei de fonduri construcţia complexului sportiv a fost tărăgănată şi în unele momente, chiar stopată. Totuşi, ieri a venit vestea cea mare de la Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, iniţiatorul proiectului încă de pe vremea în care se afla la conducerea Dezoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

Patinoarul va fi gata la începutul lunii aprilie, dar vreau să subliniez faptul că va fi vorba de un întreg complex sportiv, nu de un simplu loc unde se va putea patina. Construcţia va fi o sală polivalentă cu tribune având o capacitate de 2.000 de locuri şi care va permite organizarea unor concursuri internaţionale de anvergură sau va putea găzdui concerte. Deoarece este foarte aproape de Sala Sporturilor, putem spera chiar că în viitorul apropiat Târgu-Mureşul se va putea înscrie în cursa pentru organizarea unui Campionat Mondial sau European de gimnastică”, a declarat ministrul.

Patinoarul artificial va putea asigura, timp de 10-11 luni pe an, desfăşurarea selecţiei sportivilor, pregătirea acestora şi participarea la competiţii pentru hochei pe gheaţă, patinaj artistic şi patinaj viteză pe pistă redusă. Finalizarea construcţiei va renaşte, practic, tradiţia sporturilor pe gheaţă mureşene, după ce în perioada comunismului ne mândream cu trei cluburi sportive de acest gen.

Condiţii europene

Conform spuselor lui Borbely, patinoarul va fi multifuncţional, oferind posibilitatea ca în numai 12 ore suprafaţa de gheaţă să fie acoperită cu parchet, fără să fie necesară topirea gheţii. Astfel, vor putea fi organizate şi altfel de competiţii decât cele tipice sporturilor pe gheaţă.

Investiţii de 6 milioane de euro

Până în prezent, complexul sportiv a „înghiţit” peste 20 de milioane de lei de la bugetul de stat. În toamnă au fost viraţi încă 5,5 milioane, iar pentru finalizarea construcţiei este necesar încă un milion de lei, bani ce vor ajunge în următoarea perioadă la constructori. Chiar dacă suma poate părea mare, aceasta este cu 50% mai mică decât cea investită în construcţia patinoarului de la Braşov, iar condiţiile oferite de cel din Târgu-Mureş vor fi net superioare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite