Târgu-Mureş: Comandamentele de Iarnă în sprijinul şoferilor înzăpeziţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii care rămân înzăpeziţi pot suna la Comandamentul de Iarnă
Şoferii care rămân înzăpeziţi pot suna la Comandamentul de Iarnă

Şoferii mureşeni pot afla care este starea drumurilor din judeţ înainte de a se urca la volanŞoefrii care rămân înzăpeziţi pot suna la telefoanele. Comandamentelor de Iarnă, care pot fi apelabile non stop.

Mureşenii care pornesc la volan pe drumurile din judeţ pot afla din timp care este starea carosabilului şi ce rute să evite. Acest lucru este posibil deoarece atât la nivelul Serviciului de Drumuri Naţionale cât şi la nivelul Consiliului Judeţean s-au înfiinţat Comandamente de Iarna, unde funcţionarii răspund non stop la telefoanele de urgenţă.

Apeluri non stop

La nivel de judeţ s-a constituit un Comandament de Iarnă, care de la ora 8.00 la 16.00 funcţionează în sediul CJ, apoi de la 16.00 până a doua zi la ora 8.00 funcţionează cu ajutorul angajaţilor de la Dispeceratul Permanent al Serviciul de Pază.

„Numărul de telefon la care mureşenii pot suna între orele 8.00-16.00 este  0265. 260. 032 iar sâmbăta şi duminica, precum şi după ora 16.00 pot suna la telefon  0265. 232. 382. De la Comandamentul judeţean se transmit informaţiile către comandamentele din fiecare zonă şi maşinile de deszăpezire pleacă pe teren, acolo unde sunt semnalate probleme”, a precizat Cristian Chirteş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Şoferii care vor circula pe drumurile naţionale pot suna la telefoanele 0741 816 100 sau 0265. 214.572. „Aceste numere pot fi apelate zi şi noapte de oricine vrea să afle starea drumurilor naţionale din judeţul Mureş şi nu numai, pentru că dacă şoferii au de parcurs un drum mai lung îi îndrumăm spre colegii noştri din alte judeţe”, a precizat Gheorghe Ispas, director Serviciul de Drumuri Naţionale Târgu-Mureş.

Buget pentru deszăpezire

Consiliul Judeţean are aprobat pentru acest an un buget de până la 1,5 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ, sumă ce poate fi însă suplimentată dacă iarna se prelungeşte. Drumurile judeţene au fost împărţite în loturi, care au fost licitate de către societăţile care se ocupă cu deszăpezirea acestora.

Patru loturi au fost adjudecate de către societatea Drumuri şi Poduri Mureş,  un lot de drumuri de către Salubriserv şi altul de către Citadin Prest”, a precizat Cristian Chirteş.

Potrivit acestuia, pe drumurile judeţene se acţionează cu 70 de utilaje, 21.000 de tone de nisip şi 2.000 de tone de sare, care sunt deja achiziţionate şi se află în stocul firmelor de deszăpezire. Pe drumurile naţionale din judeţ societatea Salubriserv acţionează cu 62 de utilaje.

La nevoie numărul acestora poate fi suplimentat până la 90. Avem achiziţionate 4.500 de metri cubi de nisip, 1.600 de tone de sare şi 50 de tone de clorură de calciu, care va fi folosită pe porţiuni limitate”, a mai precizat Gheorghe Ispas.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite