Târgu-Mureş: Colectă de hrană pentru căţei, la Promenada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii care doresc să ajute căţeii de la adăposturile din Târgu-Mureş şi Reghin cu hrană sau orice consideră util, sunt aşteptaţi azi, până la ora 19.30, la parcarea complexului comercial Promenada Mall, unde este organizată o colectă.

În plus, dacă vă aflaţi în căutarea unui animal de companie, veţi putea adopta pe loc un căţeluş. Situaţia adăposturilor din judeţ nu este tocmai roz, astfel că reprezentanţii acestora aşteaptă un ajutor din partea oamenilor.

Noi adăpostim 300 de câini şi supravieţuim, chiar dacă avem destule greutăţi. În general, se adoptă un câine săptămânal, în condiţiile în care ne sunt aduşi cam 7-8, deci se tot adună căţeii. Primăria ne ajută cu bani pentru mâncare, Brigitte Bardot ne trimite lunar hrană pentru câini, dar totuşi ne este greu şi sper ca lumea să dea dovadă de omenie şi să ne ajute cu orice. Chiar şi linoleum vechi, preşuri sau vase metalice. Orice ajutor e binevenit”, ne-a declarat Lidia Maier, de la Adăpostul Fiducia, din Reghin.

100 de câinii abandonaţi la Târgu-Mureş

Organizatorii au ales Vinerea Mare pentru colectă deoarece lumea oricum va umple magazinele pentru a face cumpărături şi poate că în această perioadă mureşenii vor da dovadă de mai multă compasiune pentru animalele fără stăpân, ţinute în cuşcă.

Nu doar alimentele sau jucăriile pot fi oferite căţeilor, organizatorii primesc şi donaţii în bani, pentru care vor acorda facturi fiscale. În momentul de faţă, Adăpostul Târgu-Mureş „cazează” aproape 100 de câini (sterilizaţi şi deparazitaţi), în condiţiile în care capacitatea maximă de adăpostire e de 140.

Dacă doriţi să le faceţi un bine patrupedelor sau pur şi simplu să luaţi un câine acasă, puteţi vizita adăpostul pe strada Prutului, în Mureseni sat (lângă sera de flori a Primăriei) sau să sunaţi, pentru mai multe detalii, la numpărul de telefon 0771 170.818.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite