Târgu-Mureş:Codul Muncii i-a scos pe sindicalişti în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3000 de sindicalişti au ieşit în stradă, nemulţumiţi de noul Cod al Muncii. Sindicaliştii au pornit marşul din trei puncte importante ale oraşului: din zona Gării, a Spitalului Judeţean şi de pe strada Gheorghe Doja.

Motivul protestului este schimbarea legislaţiei muncii, altfel decât o vor acum guvernanţii. Sindicaliştii consideră noul Cod al Muncii ca fiind doar în interesul patronilor, care vor avea toate pârghiile pentru a exploata angajaţii, iar evaziunea fiscală şi munca la negru vor fi în floare. De aceea trebuie luate măsuri urgente, au subliniat reprezentanţii CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS, CSDR şi Meridian.  „Vrem să mai salvăm ceea ce mai avem de salvat“, a declarat Gyorgy Markos, de la Cartel Alfa. „Dacă nu schimbăm nimic acum, semnăm paşaportul pentru o sclavie modernă“, a continuat  liderul de sindicat.

Sindicaliştii susţin ca modificarea Codului Muncii nu face decât să lase piaţa muncii fără o legislaţie puternică, pune în pericol protecţia angajaţilor şi urmăreşte desfiinţarea sindicatelor. Toate acestea sunt acoperite du guvernanţi, care susţin că noile reglementări facilitează concedierea angajaţilor cu abateri disciplinare şi flexibilizează piaţa muncii.

Angajaţii devin „duşmanii“ patronilor

Liderii de sindicat rămân la ideea că noul Cod al Muncii a fost conceput în defavoarea angajaţilor, care sunt văzuţi ca „duşmani“ ai patronilor şi nu ca parteneri de dialog. „Tragem un semnal de alarmă faţă de pericolul care îi pândeşte pe toţi angajaţii din România, dacă maleficul Guvern Boc va duce la bun sfârşit intenţia de modificare a legislaţiei în domeniul muncii. Justificările formulate de Guvern pentru modificarea Codului Muncii în vederea flexibilizării pieţei muncii şi facilitarea concedierii celor cu abateri disciplinare nu sunt de natură să atingă aceste obiective, ci doar să deregleze piaţa muncii şi să lase salariaţii fără o protecţie reală“, se arată în Apelul lansat de sindicalişti.

Parlamentarii, invitaţi la discuţii

Sindicaliştii i-au invitat astăzi la discuţii pe toţi parlamentarii mureşeni. Cei care vor răspunde apelului sunt aşteptaţi sâmbătă la o discuţie faţă în faţă.
Dacă Guvernul nu ia în seamă protestul de astăzi, sindicaliştii vor continua mitingul pe data de 10 martie,  când vor picheta din nou Prefectura, apoi vor continua marşul în localităţile Reghin, Luduş şi Sighişoara.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite