Târgu-Mureş: City-card-ul va înlocui cozile de la ghişeee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin introducerea city-card-ului Primăria vrea să elimine cozile de la ghişeele instituţiei
Prin introducerea city-card-ului Primăria vrea să elimine cozile de la ghişeele instituţiei

Primăria a obţinut o finanţare de aproximativ 2milioane de lei pentru demararea proiectului „Târgu-Mureş, oraş digital”. Rezultatul final al proiectului va fi un city-card ce va permite mureşenilor efectuarea de plăţi sau obţinerea de avize online.

Primăria municipiului Târgu-Mureş vine în sprijinul mureşenilor care s-au săturat să stea la coadă în faţa unui ghişeu şi care doresc să-şi rezolve problemele administrative din faţa calculatorului de acasă. Soluţia găsită de municipalitate este introducerea unui city-card prin intremediul proiectului „Târgu-Mureş, oraş digital” .

Utilitatea city-cardu-ului

Reprezentanţii sistemul bancar s-au arătat interesaţi de iniţiativa primăriei, dorind să se implice în proiect. „Rezultatul final ar fi emiterea unui city-card prin care cetăţenii oraşului pot face diverse plăţi online, cum ar fi achitarea taxei la Grădina Zoo sau la Complexul Week-end. De asemenea, vor putea accesa departamentul Arhitectului –şef, Serviciul de Fond Funciar sau cel de Stare Civilă, vor putea completa formulare online şi obţine diverse avize sau autorizaţii prin intermediul calculatorului”, a mai spus Dana Ijac, directorul Serviciu Programe de Finanţare din Primăria Târgu-Mureş. Mureşenii se arată încântaţi de iniţiativă.

Suntem în 2010, trebuie să preţuim timpul pe care-l avem. Mie nu-mi place să stau la coadă, prefer să intru pe net şi să fac plata online. Cred că mureşenii vor avea de câştigat de pe urma proiectului, mai ales că majoritatea primesc salarul pe card, deci sunt obişnuiţi cu astfel de tranzacţii”, a spus Anda Rusu,studentă. Mihai Ranca e obişnuit cu sistemul online de plăţi. „Decât să stau la coadă la diverse intituţii, mai bine plătesc online, de pe card acum, dar dacă s-ar extinde acest serviciu la nivel de municipiu ar fi şi mai bine”, a spus Mihai Ranca, administrator agenţie de turism.

Start la achiziţii

Proiectul „Târgu-Mureş, oraş digital” a demarat deja, prima etapă presupunând achiziţia aparaturii necesare implementării acestuia. „Am semnat deja contractul cu Ministerul Telecomunicaţiilor, pentru un grant de 1.730.000 de lei, sumă necesară realizării într-o primă fază, a două reţele de calculatoare şi a unor infochioşcuri. Din primăvară vom începe licitaţiile pentru aparatură”,a mai spus Dana Ijac.

Valoarea totală a proiectului este de 6.366.500 de lei, bani obţinuţi prin programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” .

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite