Târgu-Mureş: "Circ" pentru ocolitoarea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii municipalităţii le-au prezentat celor prezenţi proiectul drumului ocolitor
Reprezentanţii municipalităţii le-au prezentat celor prezenţi proiectul drumului ocolitor

/* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pa

Discuţiile s-au încins atunci când a venit vorba despre defrişarea a patru hectare de pădure care este  absolut necesară pentru a face loc şoselei ocolitoare. „Odată construit acest drum, vor apărea foarte mule construcţii în zonă, ceea ce va duce la o degradare treptată a Platoului Corneşti. Aerul va fi poluat din cauza gazeor de eşapament, va fi zgomot şi gunoi. Noi credem că cea mai bună variantă pentru acest drum ar fi lărgirea străzii Papiu cu încă o bandă de circulaţie“, a precizat Varga Istvan, preşedintele organizaţiei nonguvernamentale Civitas Nostras.

Reprezentanţii Primăriei promit însă că pentru suprafaţa de pădure defrişată vor oferi spre împădurire 47 de hectare de teren, împărţite în mai multe parcele în tot oraşul.


Mureşenii vor ocolitoarea


De cealată parte, mureşenii de rând care au participat la dezbaterea publică abia aşteaptă construcţia noii şosele care va descongestiona taficul din oraş.  „Traficul din oraş e foarte aglomerat, nu doar pentru şoferii de rând, dar şi pentru maşinile SMURD sau ale Poliţiei“, a spus  Daniel Ghiurca, de 41 de ani. 

Dezbaterea publică  a avut ca scop consultarea opiniei publice vis-à-vis de  trei proiecte: construirea şoselei ocolitoare, instalarea a 25 de camere web în parcuri şi în zona şcolilor şi reabilitarea a 50 de străzi din oraş, pentru care municipalitatea va primi 14,85 milioane de euro nerambursabili de la Uniunea Europeană şi Guvernul României.Consilierii au de ales între drumul de legătură şi modernizarea străzilor, pentru că montarea camerelor web e obligatorie pentru obţinerea finanţării.

La mâna consilierilor


Consilierii locali vor decide în şedinţa de mâine care dintre proiecte va fi făcut din banii primiţi. Cel mai probabil va fi aleasă construcţia şoselei ocolitoare, având în vedere că pentru reabilitarea celor 50 de străzi din oraş se pot depune proiecte pentru obţinerea de finanţare neambuarsabilă şi pe alte axe.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite