Târgu-Mureş: Cincisprezece gropi pe suta de metri, fără garduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O porţiune din strada Tisei arată ca după bombardament
O porţiune din strada Tisei arată ca după bombardament

Strada Tisei din Târgu-Mureş arată ca după un bombardament. Autorităţile promit că vor reabilita strada, dar numai după ce în zonă va fi realizat un sens giratoriu, pentru care încă nici măcar nu s-au făcut licitaţiile.

Şoferii mureşeni nu se mai concentrează foarte mult la trafic atunci când se află în cartierul Unirii ci calculează în minte o rută care să ocolească strada Tisei. Porţiunea de drum ce face legătura dintre strada Podeni şi podul Mureş, arată ca după bombardament.

Astfel, pe o distranţă de 175 de metri se pot numără doar pe un sens circa 15 gropi, cu dimensiuni între un metru lungime şi 50 de cm lăţime. Nu sunt gropile Marianelor însă adâncimea lor ajunge în anumite locuri şi la 20 de centimetri, suficient cât să „sară” bucşele, planetarele şi minţile şoferilor.
 
Calvarul şoferilor


Conducătorii auto care trec zilnic pe acolo îşi fac cruce sau înjură printre dinţi, atunci când se gândesc la costul reparaţiilor. „Trec zilnic de mai multe ori pe acolo fiidcă fac taximetrie, iar din decembrie anul trecut şi până în ianuarie am schimbat toată direcţia, o bieletă, un cap de bară şi patru cauciucuri. Acum trebuie să schimb bucşele de la bara stabilizatoare. În total reparaţia m-a costat în jur de 1.700 de lei. Anul trecut pe timpul verii au fost drumurile mai bune, dar partea asta de stradă a fost mereu plină de gropi. Eu n-am văzut niciodată un muncitor să astupe gropile în partea asta”, spune Călin Bucur, taximetrist.

Promisiunile autorităţilor

Porţiunea acesta de stradă a fost inclusă în luna ianuarie într-un studiu de fezabilitate privind reabilitarea. Investiţia se ridică la 639.787 de lei, dar nici un muncitor nu s-a apucat încă de lucru. Motivul ar fi dorinţa primăriei de a realiza în zonă un sens giratoriu, pentru care încă nu s-a întocmit nici măcar documentaţia pentru licitaţie.

„La coborârea de la podul Mureş va fi un sens giratoriu făcut din bugetul local, iar strada Tisei va face legătura cu strada Burebista. În această zonă am început negocierile pentru exproprieri, am demarat schimburile de teren şi sperăm ca în maxim o lună să avem studiile de fezabilitate. Sper că în două săptămâni să avem actele în regulă în ceea ce priveşte exproprierile şi aşteptăm să înceapă lucrările la sensul giratoriu. Nu are sens să lucrăm acum la stradă până nu începem sensul giratoriu”, a precizat Lucian Racz, director Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite