Târgu-Mureş: Cinci cazuri confirmate de AH1N1 în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci pacienţi mureşeni, printre care şi un copil mai mic de un an, au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1 de către medicii mureşeni.

Potrivit inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, pacienţii sunt în stare bună, cazurile nefiind grave. “Trimitem săptămânal la Institutul Cantacuzino probe de exudat nazofaringian de la posibilii bolnavi de viroze respiratorii. Din toate probleme trimise de la începutul sezonului, în cinci cazuri Institutul a confirmat prezenţa virusului gripal AH1N1. Sunt însă forme uşoare de gripă”, a precizat Gabriela Uifălean, purtător de cuvânt al DSP Mureş.

Potrivit acesteia, pacienţii au urmat tratamentul anitiviral la domiciliu. “Bolnavii sunt tineri, dar avem şi un copil mai mic de un an ţi un adult. Aceştia provin din toate zonele judeţului, deci nu putem vorbi despre un focar de infecţie. Fiecare a primit tratament antiviral şi au fost izolaţi şi trataţi la domiciliu. În prezent starea lor este bună”, a mai spus Gabriela Uifălean.

Medicii mureşeni avertizează populaţia că în judeţ au crescut şi cazurile de viroze respiratorii. Astfel numărul acestora depăşeşte 3.500, iar cel al pneumoniilor depăşeşte 650.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite