Târgu-Mureş:Chirii mai mari cu 750% în locuinţele sociale din Băgaciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de localnici din comuna mureşeană Băgaciu plătesc începând cu această lună chirii cu 750%  mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, chiriaşii trebuie să achite sumele majorate retroactiv pe ultimele 12 luni, altfel riscă evacuarea.

Primarul din comuna mureşeană Băgaciu a hotărât să le majoreze chiriile cu 750% oamenilor care ocupă locuinţele sociale din localitate. Chiriaşii au semnat contractele noi de închiriere, după care şi-au dat seama că, sumele majorate trebuie plătite retroactiv pe ultimele 12 luni. Dacă ani de zile au plătit 20 de lei pe lună, acum aceştia trebuie să scoată din buzunar 150 de lei.

În timp ce primarul comunei e sigur că a luat decizia corectă, viceprimarul se opune cu vehemenţă. "Nu pot să fiu de acord cu o asemenea decizie, atâta timp cât vorbim de o mărire a chiriile cu caracter social de 500 - 600 %, ceea ce este foarte mult. Este extrem de mult şi în contextul crizei actuale, având în vedere că li se taie din pensie, din salarii", a declarat Marinică Onofrei, viceprimarul comunei Băgaciu.

"Par mari chiriile pentru cei care le ocupă, pentru că sunt oameni de condiţie modestă şi săraci, casele sunt case săseşti mari, masive şi logic, chiria se calculează în raport cu suprafaţa construită", a declarat Ioan Aldea, primarul comunei Băgaciu. Cele 18 familii cu grave probleme sociale aşteaptă acum o rezolvare din partea Prefecturii, care în următoarele zile va trimite în zonă un corp de control.

Sursa: Realitatea.net

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite