Târgu-Mureş: Centru de reabilitare pentru pacienţii cu proteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii cu proteze de membre au parte de un program de reabilitare creat special după nevoile lor. Programul oferit de Centrul de Reabilitare Ortoprofil costă 1.300 de lei, dar include şi cazarea gratuită a pacientului şi a unui aparţinător.

Pacienţii care au suferit o amputaţie a unui membru şi sunt nevoiţi să utilizeze o proteză au acum parte de un serviciu specializat de recuperare medicală. Centrul de Reabilitare, deschis de societatea mureşenă Ortoprofil, este unic în ţară prin aparatura pe care o deţine şi specialiştii în domeniu.

Program de recuperare

Aici pacienţii au parte de un program de recuperare medicală pe durata a cinci zile, timp în care se vor obişnui cu folosirea adecvată a protezei. „În nici un centru de reabilitare din ţară nu există un program bine definit pentru pacienţii protezaţi. În cadrul Centrului de Reabilitare Ortoprofil pacienţii sunt supuşi unor  teste musculare şi articulare în urma cărora se crează un program, în funcţie de posibilităţile fizice ale pacientului. Programul conţine zece şedinţe, dar pacientul îl poate continua şi pe viitor”, a precizat Filep Robert, coordonatorul Centrului.

Costul programului este de 1.300 de lei şi include şi cazarea gratuită a pacientului şi a unui aparţinător.  Printre pacienţii care beneficiază de acest program se numără şi mureşeanul Szemei Lorand, de 42 de ani, victima unui accident rutier. „Aceste exerciţii sunt foarte eficiente, pentru că cei care îşi pierd un picior sunt ca nişte copii mici, care trebuie învăţaţi din nou să meargă”, a spus pacientul.

În cadrul Centrului pacienţii efectuează exerciţii atât  pentru partea inferioară cât şi pentru cea superioară a corpului, sub stricta supraveghere a unui kinetoterapeut.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite