Târgu-Mureş: Ceasuri de mii de euro la Târgului Colecţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii pot vizita standurile colecţionarilor români şi străini prezenţi la cea de-a IX-a ediţia a Târgului Colecţionarilor , care a are loc astăzi în foaierul Casei de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş.

La eveniment participă peste 90 de colecţionari din România, Austria şi Ungaria, care îşi prezintă colecţiile de timbre, vederi, cărţi poştale,insigne, cartele telefonice, ceasuri, monede sau bancnote.

Colecţii valoroase

Vizitatorii târgului pot admira o colecţie de ceasuri în valoare de câte vii de euro, aduse special la eveniment de către Louis, un colecţionar din America şi soţia sa Laura Jurcan din Târgu-Mureş.

„Colecţia totală cuprinde peste 100 de ceasuri, dintre care cel mai scump depăşeşte 10.000 de euro. Aici am adus aproaximativ 25 de exponate, cel mai scump fiind de aproximativ 9.000 de euro. Ceasurile sunt vechi, din anii ’30, ’60 şi ’70, dar sunt în stare perfectă de funcţionare. Cel mai vechi ceas din colecţie este din anul 1925. Exponatele sunt scoate la vânzare sau la schimb”, a spus Laura Jurcan.

Louis colecţionează ceasuri din copilărie şi în fiecare an participă la târguri de antichităţi. „E un hobby, care a început din curiozitate. E interesant că o piesă luată azi mai ieftin poate în trei ani să-şi tripleze valoarea”, a mai precizat Laura Jurcan.

Colecţionari din toată ţara

 Mihai Domşa este din Cluj şi a venit la târg cu o colecţie impresionantă de vederi vechi, carduri, cartele telefonice, hărţi, fotografii şi documente vechi, diplome, isigne, medalii şi discuri. „Nu pot spune care obiect are cea mai mare valoare, pentru că ceea ce e valoros pentru unii poate fi neiteresant pentru alţii. Mie însă îmi plac toate, iar prima colecţie o am de la vârsta de 4 ani”, a precizat Mihai Domşa.

  Potrivit organizatorilor, printrele cele mai valoroase exponate prezentate la eveniment se numărăr un timbru valoros pentru filatelia europeană. „Printre cele mai valoaroase exponate de la această ediţie se numără o piesă filatelică –Capul de Bour emisiunea a II-a- care este unul dintre primele timbre româneşti. Valoarea sa depăşeşte 21.300 de lei, dar fiind o piesă rară se vinde doar prin casele de licitaţii”, a precizat Dan Pisău, oraganizatorul evenimentului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite