Târgu-Mureş: Castelul Lăpuşna, destinaţia ideală pentru sărbătorile pascale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Lăpuşna e situat departe de tumultul vieţii cotidiene
Castelul Lăpuşna e situat departe de tumultul vieţii cotidiene

Nicolae Ceauşescu a obţinut cele mai mari trofee de vânat la 70 de kilometri de Târgu-Mureş. Cazarea într-una din cele 8 camere ale castelului pentru o singură zi, cu trei mese incluse, costă aproximativ 40 de euro de persoană.

Castelul Lăpuşna este destinaţia „exotică” a turiştilor din toată ţara care aleg să-şi petreacă sărbătorile pascale în judeţul Mureş. Situat în sălbăticie, departe de tumultul urban, la 70 de kilometri de Târgu-Mureş, castelul era locul preferat de Nicolae Ceauşescu pentru vânătoarea de urşi şi cerbi. În 1984, fostul dictator a obţinut cel mai mare trofeu vânătoresc, după ce a răpus un urs considerat „cel mai mare din lume”.

Biliard şi petreceri

Astăzi, castelul este administrat de SC Turism Grand SA, care a investit în 2002 peste 100 de mii de euro în renovarea interioară şi exterioară a castelului, conservând în acelaşi timp şi unicitatea şi designul din lemn. Zona în care este amplasat castelul impresionează prin liniştea pe care o oferă turiştilor.

Pârâul Lăpuşna şi sălbăticia pădurii care înconjoară locurile vă vor face să uitaţi de stresul cotidian şi să aveţi parte de un Paşte de neuitat. Castelul este dotat cu mese de biliard şi cu salon pentru petreceri, ideal pentru grupurile mari de turişti.

Paşte la castel

De Paşte, castelul va găzdui turişti din toată ţara. „Având în vedere statutul religios al acelui sfârşit de săptămână, slujba de Înviere care va avea loc la Mănăstirea Lăpuşna (clădită în 1779 n.r.) va fi principala atracţie. Aşteptăm confirmarea închirierii unei părţi din castel de la un grup din Bucureşti, dar vor mai rămâne încă aproximativ 20 de locuri de cazare disponibile”, ne-a declarat Claudia Pescar, administratoarea castelului.

Castelul dispune de 40 de locuri de cazare, dintre care 16 sunt în camere cu pat dublu, de 3 stele. Restul de 24 de locuri sunt în regim de 2 stele, dar oferă confortul necesar unui sejur de vis. Camerele 1 şi 2 sunt cele mai luxoase, fiind camerele regale. Dacă vreţi să le rezervaţi şi sunt ocupate, nu e nevoie să vă întristaţi. Camera 7, de exemplu, are balcon şi oferă o privelişte superbă asupra întregii zone.

Cât costă cazarea?

Pentru o zi la Lăpuşna, cazarea costă 15 euro de persoană. În cazul în care optaţi şi pentru trei mese pe zi, costurile totale ajung la 40 de euro de persoană, iar rezervări pot fi făcute online, pe site-ul www.lapusna.ro. În cazul în care optaţi pentru cazare, fără mese, aceasta costă 15 euro de persoană, pe zi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite